In klassieke muziek doet het woord “Microcosmos” je onmiddellijk denken aan Bela Bartók, componist, die zes delen met individuele stukken voor piano solo creëerde en het werk de naam ‘kleine wereld’ - Microcosmos - gaf. Het werk ontvouwt zich van heel eenvoudig tot ingewikkeld. In het Openingsconcert van dit festival is een selectie van die stukken te horen. In het concert van vandaag duiken we verder in het universum van Bartók, dat vanuit zeer eenvoudige motieven of ritmische structuren evolueert naar de kleurrijke, meer gecompliceerde, avontuurlijke verhalen.

Zowel Strijkkwartet nr. 1 als de Sonate voor 2 piano's en percussie zijn zeer persoonlijke kamermuziekwerken. Het eerste werd geïnspireerd door zijn liefde voor violist Stefi Geyer en de tweede opgedragen aan zijn tweede vrouw, pianiste Ditta Pásztory. Het laatste werk ging in première in Bazel met Ditta en Béla aan de piano.

Grijp je kans om het bijzondere werk van deze componist, die zijn tijd ver vooruit was, live mee te maken met twee vleugels op het podium!

Béla Bartók (1881 – 1945) Strijkkwartet nr. 1 in a kl.t. (1909)
Arethusa Quartet:
Daniel Rowland, viool
Floor Le Coultre, viool
Dana Zemtsov, altviool
Maja Bogdanovic, cello

Béla Bartók (1881 – 1945) Sonate voor twee piano’s en percussie (1937)
Marianna Shirinyan, piano
Nino Gvetadze, piano
Joey Marijs, percussie
Niels Meliefste, percussie

Tickets: € 38,50 incl. drankje na afloop
De kaartprijs is exclusief transactie en/of servicekosten. Vanuit serviceoogpunt betaal je slechts één keer transactiekosten per bestelling.

De Concertzender maakt opnamen tijdens dit concert.


Delft Chamber Music Festival