De Georgische pianiste Nino Gvetadze is geboren en getogen in Tbilisi. Zij leidt een actief internationaal muziekleven als solist en kamermusicus. Haar uitvoeringen worden geprezen door veel critici in heel Europa en Azië. Nino ontving verschillende prijzen, waaronder de tweede prijs, de persprijs en de publieksprijs op het internationale Franz Liszt-pianoconcours 2008. Ze werd de winnaar van de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award in 2010. Nino is vanaf 2021 artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival. 

Nino heeft opgetreden met vele voortreffelijke dirigenten zoals Michel Plasson, Yannick Nézet-Séguin, Michel Tabachnik, John Axelrod en Jaap van Zweden en met orkesten als het Rotterdams Philharmonisch, Nederlands Philharmonisch, de Rheinische Philharmonie, Münchner Symphoniker, het Noord Nederlands Orkest en Residentie Orkest. Ze toerde met het Mahler Kamerorkest, Kammerakademie Potsdam, Nederlands Jeugdorkest en Amsterdam Sinfonietta.

Zowel in recitals als in kamermuziekconcerten heeft Nino over de hele wereld opgetreden, onder meer in Hannover (PRO MUSICA Preisträger am Klavier-Zyklus), Bayreuth, Herkulessaal en Prinzregententheater München, met Jean-Yves Thibaudet op het Spoleto Festival, Lucerne Piano Festival, Bunka-kaikan Hall Tokyo, Kuhrhaus Wiesbaden, het Festival Piano aux Jacobins (Toulouse), Kuhmo Chamber Music Festival (Finland), Wigmore Hall London en Tonhalle Zurich. In Nederland is Nino een vaste gast in de meest prestigieuze concertzalen, waaronder Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, Vredenburg Utrecht. Nino is een Challenge Classics-artiest.

Haar eerste cd op dit label, Ghosts, bevat de 24 Préludes van Frederic Chopin. Het werd geprezen door veel critici en werd lang vermeld door „Preis der Deutschen Schallplattenkritik". Nino's meest recente cd Visions, opgedragen aan de Engelse componist Cyril Scott, werd zeer geprezen en werd door twee grote kranten in de Nederlandse Volkskrant en Het Parool genoemd als een van de beste opnames van 2019!

In Tbilisi studeerde Nino bij Veronika Tumanishvili, Nodar Gabunia en Nana Khubutia. Na haar afstuderen verhuisde Nino naar Nederland om te studeren bij Paul Komen en Jan Wijn. Sinds 2008 speelt Nino samen met haar collega's Frederieke Saeijs en Maja Bogdanovic in een pianotrio. Nino speelt op een Steinway-vleugel, die haar door de Stichting Nederlands Muziekinstrument is uitgeleend. Nino Gvetadze is medeoprichter en artistiek directeur van het Naarden International Piano Festival.


Optredens Nino Gvetadze

Delft Chamber Music Festival