Marianna Shirinyan is een creatieve en gewilde pianist. Ze heeft de prestigieuze P2-prijs van de Danish Broadcasting Corporation ontvangen voor haar bijdrage aan het Deense muziekleven, de criticiprijs van de Vereniging van Deense critici en onlangs de Ere-Carl Nielsen-prijs.

Marianna is een frequente gast op internationale muziekfestivals, waaronder het Schleswig-Holstein Music Festival, de Schwetzinger Festspiele en de Festspillene in Bergen. Ze heeft een reputatie opgebouwd als een vooraanstaand pianiste door solo-optredens met orkesten als het Beierse Radio Symfonie Orkest, het Deens Nationaal Symfonie Orkest, de Potsdammer Kammerakademie en het Göteborg Symfonie Orkest.

Een van haar nieuwste releases, de Fantasy for Piano and Orchestra van Louis Glass, die ze samen met de Rheinische Philharmonie Koblenz opnam onder leiding van Maestro Daniel Raiskin, werd bekroond met de P2-prijs van de Deense radio.

Marianna is pianoprofessor aan de Koninklijke Deense Muziekacademie in Kopenhagen en gastprofessor aan de Noorse Muziekacademie in Oslo, naast curator van verschillende kamermuziekfestivals in heel Europa.


Optredens Marianna Shirinyan

Delft Chamber Music Festival