Violist Daniel Rowland heeft zich op de internationale concertpodia gevestigd als een zeer veelzijdige, charismatische en avontuurlijke musicus, met een breed repertoire van Biber tot Berio. Geboren in Londen, volgde hij zijn vioollessen in Enschede nadat zijn ouders naar Twente waren verhuisd. Hij studeerde bij Jan Repko, Davina van Wely, Herman Krebbers, Viktor Liberman en Igor Oistrakh. Hij won onder meer de Brahms-prijs in Baden-Baden en het Oskar Back-concours.

Daniel soleerde de afgelopen jaren in concerten o.l.v. o.a. Heinz Holliger, Jaap van Zweden, Francois Xavier Roth, Lawrence Foster en Andrey Boreiko. Daniel voerde meerdere wereldpremières uit van hedendaagse componisten als Isidora Zebeljan, Roxana Panufnik, Peteris Vasks en Elena Firsova.

Twaalf jaar lang was Daniel primarius van het Brodsky Quartet, met wie hij in 2017 schitterde op het Prinsengrachtconcert. Zij traden op over de hele wereld op en maakten vele opnames. Daniel vormt veelgeprezen duo’s met pianiste Natacha Kudritskaya en met zijn vrouw, celliste Maja Bogdanovic. Daniel is verbonden als docent aan the Royal College of Music in Londen en geeft leiding over zijn eigen festival in Twente, het Stift International Music Festival.


Optredens Daniel Rowland

Delft Chamber Music Festival