Violiste Floor Le Coultre begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij haar tante. Ze vervolgde haar studie bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho, Pavel Vernikov en Ilya Grubert. In 2014 sloot ze haar Masters af met onderscheiding voor ‘meeslepend spel’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze vervolgde haar post-graduate studie in Italië dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Floor heeft verschillende prijzen gewonnen. In 2011 werd zij benoemd tot Jong Muziektalent Nederland.

Floor is een veelgevraagd kamermusicus en speelt in verschillende vaste ensembles. Daarnaast wordt ze uitgenodigd op kamermuziekfestivals zoals het Stift Festival, Aurora Festival, Chamber Jam, Classic Con Brio. Als solist trad ze op met verschillende orkesten en sinds 2012 werkt Floor regelmatig bij kamermuziekensembles als New European Ensemble en LUDWIG.

Floor werkte mee aan meerdere cd’s met o.a. Barbara Hannigan en Sarah Ouakrat. In 2020 kwam haar debuut-cd Cuckoo uit met gitarist Martin van Hees. Als docent is Floor verbonden aan de Davidsbündler Music Academy in Den Haag.


Optredens Floor Le Coultre

Delft Chamber Music Festival