De Kleine Prins van Antoine de Saint Exupéry (1900 - 1944) is een modern sprookje en wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend. De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding met zijn vliegtuig in de woestijn de kleine prins ontmoet. De wijze en betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de andere planeten die hij bezoekt met hun merkwaardige bewoners en over zijn gevecht met de slechte zaadjes, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur.

Antoine de Saint Exupéry was een Franse schrijver en vliegenier. Hij schreef De Kleine Prins een jaar voor zijn dood. In dienst van de geallieerden werd hij in de Tweede Wereldoorlog in 1944 boven de Middellandse Zee door een Duitse jachtvlieger neergeschoten na een verkenningsvlucht boven bezet Frankrijk.

Nino Gvetadze programmeerde voor dit concert voor alle planeten bijpassende muziek van  Debussy, Dvořák, Van Beethoven, Piazolla en Mozart. Andrea Dröes zorgt voor bijpassend beeld om de verschillende planeten van het verhaal tot leven te laten komen.

Juliette Hurel, fluit
Daniel Rowland, viool
Dana Zemtsov, altviool
Maja Bogdanovic, cello
Nino Gvetadze, piano en concept
Andrea Dröes, beeldontwerp
Elsina Jansen, regieadvies

Tickets: € 38,50 incl. drankje na afloop
De kaartprijs is exclusief transactie en/of servicekosten. Vanuit serviceoogpunt betaal je slechts één keer transactiekosten per bestelling.

Beeld: schets voor de Zeven planeten van de Kleine Prins door Andrea Dröes


Delft Chamber Music Festival