Jaren geleden is het Marktconcert in het leven geroepen als een 'kadootje' aan de inwoners van Delft. Een heerlijke zomerse avond midden in het centrum van Delft waar iedereen samenkomt om te genieten van een prachtig concert. Een feestelijke opmaat voor de rest van het Delft Chamber Music Festival.

Tijdens het Marktconcert kun je deze zomer genieten van een mooi programma waarin artistiek leider en pianist Nino Gvetadze, sopraan Nelleke Ruiten en het Ciconia Consort onder leiding van Dick van Gasteren een feestelijke Weense avond brengen. Met een gevarieerd programma worden alle kanten van het rijke Weense muziekleven belicht. Naast het briljante 23e pianoconcert van Mozart klinken de prachtige laatromantische liederen uit het fin de siècle van Korngold en Berg. Het Habsburgse Rijk zorgde voor een grote invloed van de Hongaarse volksmuziek op het Weense muziekleven. Met het Divertimento van Leó Weiner neemt Ciconia het publiek mee in deze virtuoze en melancholische Hongaarse klanken. Het programma sluit af met enkele onvervalste nostalgische operette-evergreens. 

PROGRAMMA
Felix Mendelssohn - Capriccio uit Strijkkwartet op. 81 (1843)
W.A. Mozart - 3e deel (Allegro assai) uit Pianoconcert nr. 23 KV 488 (arr. Ignaz Lachner) (1786)
Erich Korngold Marietta’s Lied’ uit Die tote Stadt op.12 (1920)
Alban Berg - ‘Die Nachtigall’ uit Sieben frühe Lieder (1905/08)
Anton Webern - Langsamer Satz(1905) 
Leó Weiner - Divertimento nr. 1 op.20 (1934)
Rudolf Sieczynski - Stadt meiner Träume, op.1 (1914)
Franz Léhar - ‘Vilja lied’ uit Die lustige Witwe (1905)

Lenneke Ruiten, sopraan
Nino Gvetadze, piano
Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren

Entree is gratis. Maar als je ons wilt en kunt ondersteunen met een kleine bijdrage, mag dat natuurlijk. Vul dan via dit Tikkie HIER een zelf gekozen bedrag in. Veel DANK.

Het Marktconcert wordt mede mogelijk gemaakt door Exact, Ondernemersfonds Delft, De Burgemeesters en diverse (kleine) ondernemers aan de Markt.
Delft Chamber Music Festival