Sinds de oprichting in 2012 geeft het Haagse strijkorkest Ciconia Consort spraakmakende uitvoeringen. Het orkest speelt muziek uit alle stijlperioden, van barok tot modern. Naast de grote strijkerswerken staan ook vaak onbekende meesterwerken en Nederlandse premières op het programma. Het orkest biedt niet alleen een concert, maar een echte avond of middag uit, waarbij concerten in een thematische context worden geplaatst. Met verrassende programma’s die regelmatig inspelen op maatschappelijk actuele thema’s, kan Ciconia zich met recht een eigentijds klassiek ensemble noemen.

Het Ciconia Consort staat onder leiding van Dick van Gasteren en bestaat uit 20 jonge musici die hun sporen hebben verdiend op (inter)nationale concoursen en concertpodia. Het orkest presenteert jaarlijks 25 concerten door Nederland met als vaste speellocatie de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag.
Het orkest bracht vier cd’s uit bij het label Brilliant Classics, die door internationale pers lovend zijn ontvangen. Daarnaast is het orkest wereldwijd te horen op de radiostations zoals ABC Classic (Australië), SWR2, NDR en BBC3.


Optredens Ciconia Consort

Delft Chamber Music Festival