Bariton Thomas Oliemans is in 2019 éénmalig verantwoordelijk voor de programmering van de 23e editie van het Delft Chamber Music Festival. 

Thomas (1977) studeerde aan het conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en vervolgde zijn opleiding bij Robert Holl, Elio Battaglia en Dietrich Fischer-Dieskau. Thomas is een veelzijdig zanger met een internationale carrière. Niet alleen in de opera voelt hij zich thuis, maar ook in het oratorium, de liedkunst èn de licht muziek. Zijn ideaalvoorstelling is dat een liedje, zoals Duiffies van Harry Bannink, muzikaal net zo serieus genomen wordt als een klassiek stuk. Met zijn breed georiënteerde liedrepertoire is Thomas een veelgevraagde Liedzanger. Zo geeft hij recitals in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Wigmore Hall in Londen en de Tonhalle in Zürich. 

Thomas debuteerde in 2002 als Vader in de opera Pollicino bij de Nationale Reisopera. Hij maakte in 2005 zijn debuut in Salzburg tijdens het Salzburg Festival als Gonsalvo in Die Gezeichneten.  In 2013 wint hij de Prix d'Amis voor zijn rol van Papageno in Die Zauberflöte van Mozart. 


Optredens Thomas Oliemans

Thomas Oliemans