Pianist, componist, schrijver en tekenaar Thomas Beijer studeerde aan het Amsterdamse conservatorium bij Jan Wijn, waar hij in 2011 afstudeerde met de hoogste onderscheiding. Hij kreeg compositielessen bij Elmer Schönberger in Amsterdam en bij Malcolm Singer in Londen.

Met het winnen van het Young Pianist Foundation Nationaal Pianoconcours in 2007, plaatste Thomas zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland. Sindsdien geeft hij over de hele wereld als een veelzijdig musicus met een breed repertoire. Naast zijn pianocarrière is Thomas ook componist. Een van zijn meest recente werken is de liederencyclus “A Lock without a Key”- liederen geïnspireerd door de COVID-19 lockdown - gecomponeerd voor sopraan Laetitia Gerards. Momenteel werkt hij aan een concert voor jazzviool en orkest.

Thomas is ook actief als schrijver en tekenaar. In 2017 debuteerde hij bij uitgeverij Prometheus met de novelle Geen Jalapeños. Sinds 2019 is Thomas Beijer artistiek directeur van de Young Pianist Foundation.


Optredens Thomas Beijer

Thomas Beijer