Bram van Sambeek won in 2009 als eerste fagottist ooit de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs en hij werd bovendien toegelaten tot het kamermuziekprogramma van het Lincoln Center in New York. Hij speelt fagot sinds zijn tiende. Van 2002 tot 2011 was Bram eerste fagottist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Als solist wordt Bram in binnen- en buitenland veel gevraagd bij festivals; zo is hij al regelmatig te gast geweest bij het Delft Chamber Music Festival. Hij speelt als solist met orkesten als het Gothenborg Symphony Orchestra, Nordwestdeutsche Philharmonie, Orquesta Sinfonica de Galicia, Warsaw Philharmonic, het Nederlands Kamer Orkest, het Orkest van het Oosten en het Würtembergisches Kammerorchest Heilbronn. Componisten als Vanessa Lann en Sebastian Fagerlund en Kalevi Aho schreven concerten speciaal voor hem.

Bram geeft les aan de conservatoria van Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Hij speelt op een instrument dat hem zeer dierbaar is: zijn fagot werd bespeeld door de grote fagottisten der aarde, Klaus Thunemann en Sergio Azzolini.


Optredens Bram van Sambeek

Bram van Sambeek