▾ Wat kosten de tickets?

Prijzen:
€ 485 Festivalabonnement*
€ 145 Weekend 1 abonnement**
€ 199 Weekend 2 abonnement ***
€ 46 Stoelendansconcerten in Midden-Delfland én Slotconcert op Hodenpijl samen
€ 42,50 Concerten in de Van der Mandelezaal – Museum Prinsenhof Delft (incl. pauzedrankje)
€ 36 Night at the Museum (incl. pauzedrankje)
€ 36 Stoelendansconcerten (zonder Slotconcert op Op Hodenpijl)
€ 32,50 Diner bij Op Hodenpijl
€ 30 Concerten in Lijm en Cultuur
€ 30 Concert rond Gesualdo in Oude Kerk (incl. pauzedrankje)
€ 30 Jong Talent Route (incl. pauzedrankje)
€ 29,50 Diners
€ 25 Brunchconcert
€ 20 Reapproaching Bach
€ 15 Slotconcert in Midden-Delfland
€ 12,50 Familieconcert 5+
€ 10 Brunchconcert zonder brunch
€ 7,50 Klassiek in Huize 't Bagijn
€ 7,50 Opmaatconcert
€ 7,50 Kinderopera
€ 5 Programmaboek
€ 3,50 Inleidingen

* Het festivalabonnement omvat alle concerten m.u.v. het Familieconcert en het concert Klassiek in Huize 't Bagijn. U dient een tijd kiezen voor de voorstellingen in Lijm & Cultuur en voor Night at the Museum. Tevens dient u de Stoelendansroute kiezen. U kunt dit abonnement tot 15 juni alleen telefonisch bestellen via 0900-9203 (€0,45 pm).

** Weekend 1 abonnement omvat 3 concerten in de Van der Mandelezaal op donderdag en zaterdag, 1 inleiding op zaterdag én de voorstelling in Lijm & Cultuur op zondag in het eerste weekend. U dient een tijd te kiezen voor het concert in Lijm & Cultuur: de voorstelling van 17:30 uur zit in abonnement 1A en de voorstelling van 20:00 uur zit in abonnement 1B

*** Weekend 2 abonnement omvat 5 concerten in de Van der Mandelezaal en 3 inleidingen op vrijdag, zaterdag en zondag in het tweede weekend. Dit abonnement reserveert u hier.

Kortingen:
c. 50% - Delftpas- en Rotterdampashouders
Deze korting is geldig bij verschillende concerten en kan gebruikt worden door tijdens het online reseveren uw pasnummer ter controle in te vullen. U dient aan de deur zowel uw toegangskaart als uw pas te tonen.
c. 20% - UITpas DenHaag.com
Deze korting is geldig bij verschillende concerten. U dient aan de deur zowel uw toegangskaart als uw pas te tonen.
CJP / student / kinderen (t/m 12 jaar) ontvangen wisselende kortingen op verschillende concerten.
U dient aan de deur uw toegangskaart en uw CJP-pas of studentenkaart te tonen.

Geef bij telefonische en online bestellingen aan dat u gebruik maakt van het reductietarief. 

De kaartverkoop voor het Delft Chamber Music Festival wordt afgehandeld door de Nationale Theaterkassa. De meeste concerten in de Van der Mandelezaal zijn geplaceerd. Het concert in de Oude Kerk is semi vrije zit. Voor de overige concerten geldt vrije plaatskeuze. De kaarten worden toegezonden per e-mail en dienen uitgeprint meegenomen te worden naar het concert.

Het ruilen van kaarten is helaas niet mogelijk. Ook verlenen wij geen restitutie. Indien u uw kaarten niet kunt gebruiken, vragen wij u iemand anders hiermee te verblijden.  
 

▾ Hoe reserveer ik mijn tickets?

Online bestellen:
Klik op de TICKETS-pagina naast het programmaonderdeel naar keuze op “Tickets”. Kies het gewenste aantal kaarten en klik op “Ga verder”. Kies de plaatsen (indien van toepassing) en klik op “Ga verder”. Klaar met bestellen? Klik op “Afrekenen”. Meer kaarten, een diner of programmaboek bestellen? Klik in de rechter kolom op de tekst “reserveer meer tickets”.
Betaling via de website geschiedt via iDeal, credit card (extra kosten), met een Podiumcadeaukaart of VVV-bon.

Telefonisch bestellen:
De Nationale Theaterkassa is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00–21:00 uur en in het weekend van 10:00-20:00 uur via 0900-9203 (€ 0,45 pm). Tot en met 23 juli 2018 kunnen kaarten telefonisch besteld worden, daarna alleen online en aan de festivalkassa. Per telefonische bestelling bedragen de boekingskosten € 3,50. Nadat de bestelling geplaatst is, wordt via email een link naar iDeal met een betalingsverzoek toegestuurd. De bestelling wordt pas definitief als de betaling binnen 5 dagen is ontvangen. Na 5 dagen vervalt de reservering. Na ontvangst van betaling worden de kaarten per email toegestuurd. Specifieke (rolstoel)plaatsen en wensen kunnen uitsluitend telefonisch worden doorgegeven.

Festivalkassa:
De festivalkassa bevindt zich op het festivalterrein aan de Oude Delft en opent een uur voor de concerten. Betaling geschiedt contant of met pinpas. Creditcard-betalingen zijn hier niet mogelijk.

Uitverkocht?
Is een concert uitverkocht, dan worden vanaf een uur voor aanvang aan de kassa volgnummers uitgedeeld voor eventueel vrijgekomen plaatsen. Deze plaatsen worden vanaf een door de kassa-medewerker bepaald moment voor aanvang van het concert op volgnummer verkocht.

We Are Public / kortingspassen
Het Delft Chamber Music Festival wil kamermuziek voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. Daarom werken wij samen met We Are Public en de Rotterdam-/Delftpas.
Leden van We Are Public kunnen kaarten reserveren via de website van We Are Public en dienen deze 45 minuten voor aanvang van het concert te hebben afgehaald op vertoon van hun pas.
Rotterdam-/Delftpashouders reserveren via de festivalwebsite en zijn verplicht hun pasnummer in te voeren tijdens het reseerveringsproces en hun pas te tonen bij de deur.

De kaartverkoop voor het Delft Chamber Music Festival wordt afgehandeld door de Nationale Theaterkassa. De meeste concerten in de Van der Mandelezaal zijn geplaceerd. Het concert in de Oude Kerk is semi vrije zit. Voor de overige concerten geldt vrije plaatskeuze. De kaarten worden toegezonden per e-mail en dienen uitgeprint meegenomen te worden naar het concert.

Het ruilen van kaarten is helaas niet mogelijk. Ook verlenen wij geen restitutie. Indien u uw kaarten niet kunt gebruiken, vragen wij u iemand anders hiermee te verblijden.  

▾ Bij welk concert kan ik een diner boeken?

De agenda voor diners:

Donderdag 26 juli, 18.30 uur, voorafgaand aan het Openingsconcert, in de Prinsenkelder van Museum Prinsenhof Delft
Klik hier voor tickets.

Zaterdag 28 juli, 18.30 uur, voorafgaand aan Verboden vruchten, in de Prinsenkelder van Museum Prinsenhof Delft
Klik hier voor tickets.

Zondag 29 juli, 18.00 uur, voorafgaand aan Denken over liefde (de late sessie van 20:00 uur), in Lijm & Cultuur.
Klik hier voor tickets.

Zondag 29 juli, 19:00 uur, na afloop van Denken over liefde (de vroege sessie van 17:30 uur), in Lijm & Cultuur. 
Klik hier voor tickets.

Maandag 30 juli, 18:30 uur, na afloop van het Slotconcert van de Stoelendansconcerten, bij Op Hodenpijl
Klik hier voor tickets.

Woensdag 1 augustus, 18.30 uur, voorafgaand aan het Concert rond Gesualdo, in de Prinsenkelder van Museum Prinsenhof Delft
Klik hier voor tickets.

Vrijdag 3 augustus, 18.30 uur, voorafgaand aan Voor altijd Verbonden, in de Prinsenkelder van Museum Prinsenhof Delft
Klik hier voor tickets.

Zaterdag 4 augustus, 18.30 uur, voorafgaand aan Jaloezie het groende monster, in de Prinsenkelder van Museum Prinsenhof Delft
Klik hier voor tickets.

Zondag 5 augustus, 18.30 uur, voorafgaand aan In the still of the night, in de Prinsenkelder van Museum Prinsenhof Delft
Klik hier voor tickets.

▾ Hoe zit het met eten en drinken/horeca?

Op het festivalterrein is iedereen welkom voor een drankje. Voorafgaand aan sommige concerten kunt u een diner boeken. De diners vinden plaats in de Prinsenkelder in Museum Prinsenhof Delft. Na afloop van ieder concert is de bar in de festivaltent op de Oude Delft open en is er gelegenheid tot napraten en naborrelen. Natuurlijk zijn de musici hier ook van de partij!


Van der Linde Catering serveert dit zomerse menu.

▾ Wie doet de catering?

De verzorging van de horeca rondom ons festival is in handen van Van der Linde Catering. Het diner vindt plaats in de Prinsenkelder van Museum Prinsenhof Delft. Het festivalmenu - zie hieronder - bevat keus uit verschillende smaakvolle gerechten. Op het festivalterrein kunt u in de festivaltent terecht voor drankjes.

▾ Minder goed ter been?

De Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft is toegankelijk voor minder valide bezoekers. De wc is echter alleen via een korte trap te bereiken. I.v.m. de brandveiligheid is per concert een maximum van 3 scootmobielen of rolstoelen toegestaan.

Rolstoelplaatsen en plaatsen voor de rolstoelbegeleider kunt u uitsluitend telefonisch reserveren via de Nationale Theaterkassa: 0900-9203. Op alle locaties zijn enkele rolstoelplaatsen beschikbaar. Het Stoelendansconcert en de Jong Talent Route zijn wegens het vele verplaatsen minder geschikt.

▾ Hoe kom ik er met het openbaar vervoer?

U bereikt de festivallocaties in het centrum van Delft (zoals het festivalterrein aan de Oude Delft, de Van der Mandelezaal, de Waalse Kerk, de Oude Kerk) eenvoudig vanaf NS Station Delft Centrum als volgt:

Lopend: 8 minuten.
Tram: lijn 1, richting Scheveningen Noorderstrand; halte Prinsenhof.
Bus: lijn 51, richting Den Haag; halte Prinsenhof. Of lijne 53, richting Rijswijk; halte Prinsenhof.

De festivallocatie Lijm & Cultuur ligt aan de Rotterdamseweg 272, 2628 AT Delft. U kunt hier met de bus komen vanaf station Delft Centrum en Delft Zuid. U moet er rekening meehouden dat u zo'n 7 à 13 minuten moet lopen vanaf de bushalte. Kijkt u op https://9292.nl voor de beste aanlsuiting. Let op: streekvervoer kan op zondag minder frequent zijn!

▾ Hoe kom ik er met de auto?

Delft is eenvoudig met de auto bereikbaar. Er wordt ook hier regelmatig aan de weg gewerkt. Checkt u daarom de website: bereikbaardelft.nl 

Voor de locaties in de binnenstad adviseren wij u om te parkeren in de Prinsenhofgarage, de Phoenixgarage of de Marktgarage. Kijk voor parkeerplaatsen op parkingdelft.nl

De locatie Lijm & Cultuur zit aan de Rotterdamseweg 272, 2628 AT Delft.

Vanuit de richting Rotterdam: neem op de A13 afslag 10 (N470, Delft-Zuid) en volg richting TU Delft:

  • Neem na driekwart rotonde meteen de 1e afslag TU Delft – Delftech park.
  • Onderaan de afrit linksaf (Schoemakerstraat) richting P Rotterdamseweg.
  • Onder viaduct door, rechtdoor (Uytenbogaartsingel).
  • Na 500 meter rechtsaf (Heertjeslaan), volg borden Industrieterrein Rotterdamseweg.
  • Na 600 meter rechtsaf (Rotterdamseweg).
  • Na 1000 meter draait u links het terrein op van Lijm & Cultuur.

Vanuit richting Amsterdam/Den Haag: neem op de A13 afslag 10 (N470, Delft-Zuid).

  • Bij stoplichten rechtsaf, TU Delft – Delftech park.
  • Zie verder beschrijving vanuit richting Rotterdam.

▾ Kan ik Dikke Vriend worden?

Rond het festival is een groep enthousiaste fans actief onder de naam 'Dikke Vrienden'. Door middel van een fiscaal gunstige schenking helpen zij het festival om het hoge niveau te behouden en om elk jaar weer nieuwe bijzondere programma’s te presenteren.

Een aantal jaar geleden is het initiatief genomen om particulieren te vragen het festival financieel te steunen zodat wij dit festival kunnen blijven programmeren op het niveau dat u van ons gewend bent. Dat heeft geleid tot de vorming van een groep ‘Dikke Vrienden’.

De meeste van hen komen met de Stichting Initiatief voor Kamermuziek (IVK) een overeenkomst overeen met een looptijd van 5 jaar. IVK is een steunstichting voor DCMF en verbreedt daarmee de financiële basis van het festival. Het festival is - los van de opbrengst van kaartverkoop - afhankelijk van subsidie, fondsenbijdragen en sponsoring. Het geld van IVK wordt gebruikt om waar nodig onderdelen van het programma mogelijk te maken. De mate waarin dat gebeurt, verschilt van jaar tot jaar en is afhankelijk van de financiële resultaten van DCMF. Wij willen de bijdrage van deze vrienden zoveel mogelijk gebruiken voor het festival en niet besteden aan bijeenkomsten voor de vrienden. Maar toch, Dikke Vrienden krijgen in het voorjaar een persoonlijke, interessante en inspirerende toelichting van Liza Ferschtman op het programma tijdens een bijeenkomst én zij kunnen vroeg boeken. Tevens organiseren wij tijdens het festival een aparte bijeenkomst voor de Dikke Vrienden. Dikke Vrienden kopen overigens hun kaarten net als andere bezoekers.

De Stichting IVK heeft de status van een ‘culturele ANBI’ en daar zijn specifieke regels m.b.t de fiscale aftrekbaarheid van toepassing. Met het aangaan van zo’n overeenkomst wordt bereikt, dat op grond van de huidige belastingregels, de bijdrage van € 500,- per jaar, voor de aangifte inkomstenbelasting, verhoogd mag worden met 25%. Dit betekent dat deze gift voor € 625,- mag worden afgetrokken zonder toepassing van een drempel en het resultaat van deze regel is, dat een gift van € 500,- bruto, netto € 175,- kost uitgaande van de belastingschijf van 52%. Er is een maximum verbonden aan de aftrekbaarheid van giften zonder drempel, nl. € 5000,-. Als men niet kiest voor een 5-jarige overeenkomst mag de gift ook verhoogd worden met 25% maar dan is het drempel systeem (giften boven 1 % van het drempelinkomen) wel van toepassing.

Voor aanmelding of vragen kunt u contact opnemen met zakelijk leider Jojanneke van de Weetering via j.vandeweetering@delftmusicfestival.nl.

▾ Kan ik sponsor of partner worden?

Om het Delft Chamber Music Festival jaarlijks tot een groot succes te maken, wordt mede een beroep gedaan op externe samenwerkingspartners en sponsors. Voor ondernemers, particulieren en fondsen met een warm hart voor kunst en cultuur hebben wij interessante modules ontwikkeld waaraan u zich kunt verbinden. Met uw deelname toont u uw betrokkenheid om Delft op de kaart te zetten als culturele en creatieve stad. Uw bijdrage zorgt ervoor dat het Delft Chamber Music Festival zijn hoge niveau en kwaliteit kan handhaven en versterken.
Bij interesse kunt u contact opnemen met de zakelijk leider via de mail.

Corporate steun
Het Delft Chamber Music Festival biedt allerlei mogelijkheden om op een creatieve manier uw relatienetwerk te vergroten en tegelijk kennis en cultuur in Delft te versterken. Tevens staat de or­ganisatie open voor een inhoudelijke, strategische samenwerking waarbij het Delft Chamber Music Festival als showcase of als ontmoetingsplek voor uw relaties of werknemers kan dienen. Graag treden we in contact met u om de mogelijkheden te bespreken.

Indien u graag sponsor zou willen worden, kunt u contact opnemen met de zakelijk leider via de mail.

Het Delft Chamber Music Festival is sinds de oprichting in 1997 uitgegroeid tot een kamermuziekfestival van wereldformaat. Violiste en artistiek leider Liza Ferschtman nodigt iedere zomer de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om tegen het prachtige historische decor van Delft en omgeving te musiceren. In een feestelijke, zomerse en intieme setting worden de meest bijzondere en unieke programma's ten gehore gebracht.

Het festival staat internationaal bekend om het hoge niveau van de musici, de bevlogenheid van de uitvoeringen en de unieke benadering van de muziek zonder de traditie uit het oog te verliezen. Het Delft Chamber Music Festival dankt haar sponsoren, partners, ondersteuners en Dikke Vrienden voor hun bijdragen.

ANBI:
De stichting Delft Chamber Music Festival heeft een ANBI-status. Dat betekent dat een eventuele schenking aan het festival voor 125% aftrekbaar is. Ook onze steunstichting Initiatief voor Kamermuziek heeft deze status. Hieronder vindt u meer informatie over deze stichtingen.
 

Stichting Delft Chamber Music Festival

Voorzitter
Evert van den Bergh

Penningmeester
Paul van Spaendonk

Secretaris
Heidi Vandamme

Algemene bestuursleden
Stan Paardekooper
Irene Duyn

De leden van het bestuur krijgen geen vergoeding voor hun inzet. De directie en het overig personeel worden ten hoogste marktconform beloond voor hun werkzaamheden.

RSIN-nummer 8046.48.499
Burgemeester Huydecoperweg 26
3615 AD Westbroek

Doelstelling:
Het organiseren van een internationaal kamermuziekfestival.

Hoofdlijnen beleidsplan:
Verdere verdieping van het festival. Uitbreiding internationaal netwerk. Artistieke verdieping door samenwerkingen en bredere financiële basis. Financiële stabiliteit vergroten.
Hier kunt u onze meest recente jaarrekening downloaden.


Stichting Initiatief voor Kamermuziek

Voorzitter
Evert van den Bergh

Penningmeester
Paul van Spaendonk

Algemeen bestuurslid
Irene Duyn

De leden van het bestuur krijgen geen vergoeding voor hun inzet. De directie en het overig personeel worden ten hoogste marktconform beloond voor hun werkzaamheden.

RSIN-nummer 8090.29.170
Burgemeester Huydecoperweg 26
3615 AD Westbroek

Doelstelling:
Het ondersteunen van de activiteiten van Stichting Delft Chamber Music Festival.

Hoofdlijnen beleidsplan:
Opdracht geven tot speciale, nieuwe composities voor het Delft Chamber Music Festival. Het ondersteunen van optredens van Nederlands klassiek toptalent in het Delft Chamber Music Festival. Het mogelijk maken van bijzondere elementen in het Delft Chamber Music Festival.