▾ Hoe werkt de livestream?

Hoe werkt het? 
U koopt een kaartje online voor uzelf of een huiskamer met meerdere kijkers. U ontvangt een e-mail met de bevstiging van uw bestelling. Voor het concert ontvangt u een servicemail van de Nationale Theater met de link naar het concert én een code. Bij het aanklikken van die link komt u uit bij het concert. U kunt nu gewoon kijken op de opgegeven datum en tijd. 

Kan ik het concert ook op tv kijken? 
Ja, dat is mogelijk maar wel afhankelijk van uw apparatuur. U kunt op tv kijken als u een smart tv heeft of als u chromecast of Apple tv hebt. 

Ik heb een kaartje gekocht maar geen mail ontvangen. 
U hoort de e-mail binnen enkele minuten te ontvangen. Indien dit niet het geval is adviseren wij u om uw spam-box te controleren.

Het concert is al begonnen. Kan ik toch nog kijken?
Alleen als u vooraf een kaartje heeft gekocht kunt u op ieder moment live invallen (u kunt niet terugkijken).  

Wat is het verschil tussen een ticket per bezoeker en een huiskamer ticket? 
Kijkt u alleen of kijkt u met meerdere mensen naar de voorstelling. Wij kunnen dat natuurlijk niet controleren; wij gaan uit van de eerlijkheid van ons publiek.

▾ Wat kosten de tickets?

Prijzen:
Tickets kosten € 42,25 incl transactiekosten. U kunt single, dubbel of trio tickets kopen. Zo kunt 2 single tickets kopen als u voor twee personen reserveert maar niet naast elkaar wilt / mag zitten. Bent u uit één huishouden dan kunt u een dubbel kopen (2 stoelen naast elkaar) of een triple (3 stoelen naast elkaar) of 2 keer een double (4 stoelen bij elkaar).
U kunt per concert maximaal 4 stoelen reserveren.
Kortingen:
Er zijn in 2020 geen kortingen beschikbaar.

De kaartverkoop voor het Delft Chamber Music Festival wordt afgehandeld door de Nationale Theaterkassa. De meeste concerten in de Van der Mandelezaal zijn geplaceerd. Het concert in de Oude Kerk is semi vrije zit. Voor de overige concerten geldt vrije plaatskeuze. De kaarten worden toegezonden per e-mail en kunnen uitgeprint meegenomen worden naar het concert of op uw mobiele telefoon getoond worden aan de ingang van de zaal.

Het ruilen van kaarten is helaas niet mogelijk. Ook verlenen wij geen restitutie. Indien u uw kaarten niet kunt gebruiken, vragen wij u iemand anders hiermee te verblijden.  

▾ Hoe reserveer ik mijn tickets?

Bij het boeken van de kaarten kunnen er geen rij- en stoelnummers gekozen worden; de toegangsbewijzen zijn zonder specifieke plek. Voor aanvang van het concert wordt u een plek in de zaal toegewezen.

Online bestellen:
1. Klik hieronder in de lijst op 'tickets' bij het concert van uw keuze. 
2. Klik op het + teken om het aantal kaarten te verhogen of op de - om het aantal te verlagen.
3. Klik VOLGENDE. U krijgt dan de tekst te zien dat er kaarten zijn toegevoegd aan uw mandje.
4. Klik op VOEG MEER TICKETS TOE als u kaarten voor een ander concert wilt reserveren. Herhaal dan de stappen 1 t/m 3.  Ook kunt u hier concerten verwijderen door op het ‘vuinisbakje’ te klikken en dit te bevestigen.
5. Of klik op VOLGENDE als u wilt afrekenen.
6. Kies dan voor de wijze waarop u wilt betalen en de levering (zelf de tickets printen of ze per post laten versturen). U ziet hier tevens nog een keer de SAMENVATTING van wat u gaat bestellen.
7. Vul uw mailadres in. En klik op VOLGENDE.
8. Vul uw naam en adresgegevens in (niet alle vakken zijn verplicht). En klik op VOLGENDE.
9. Klik op BEVESTIG.
10. Als u e-tickets heeft besteld, ziet u daarna de knop DOWNLOAD TICKETS. Klik op die knop en sla uw tickets op.
11. Check uw mailbox: daar vindt u de bevestiging van uw bestelling. Hierin staat ook nog een keer de link om uw tickets te downloaden (als u e-tickets heeft besteld). U kunt uw kaarten printen of op uw mobiele telefoon aan de ingang van de zaal laten zien.

Betaling via de website geschiedt via iDeal, credit card (extra kosten), met een Podiumcadeaukaart of VVV-bon.

Telefonisch bestellen:
De Nationale Theaterkassa is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00–21:00 uur en in het weekend van 10:00-20:00 uur via 0900-9203 (€ 0,45 pm).
Als u vanuit het buitenland belt of met een buitenlandse mobiel, bel dan met +31 88 123 24 24.

Tot en met 26 juli 2020 kunnen kaarten telefonisch besteld worden, daarna alleen online en aan de festivalkassa. Per telefonische bestelling bedragen de boekingskosten € 3,50. Nadat de bestelling geplaatst is, wordt via email een link naar iDeal met een betalingsverzoek toegestuurd. De bestelling wordt pas definitief als de betaling binnen 5 dagen is ontvangen. Na 5 dagen vervalt de reservering. Na ontvangst van betaling worden de kaarten per email toegestuurd. Specifieke (rolstoel)plaatsen en wensen kunnen uitsluitend telefonisch worden doorgegeven.

Festivalkassa:
In 2020 is er geen festivalkassa. 

We Are Public / kortingspassen
Er zijn in 2020 geen kortingspassen geldig.

De kaartverkoop voor het Delft Chamber Music Festival wordt afgehandeld door de Nationale Theaterkassa. De meeste concerten in de Van der Mandelezaal zijn geplaceerd. Het concert in de Oude Kerk is semi vrije zit. Voor de overige concerten geldt vrije plaatskeuze. De kaarten worden toegezonden per e-mail. U kunt uw kaarten printen of op uw mobiele telefoon aan de ingang van de zaal laten zien.

Het ruilen van kaarten is helaas niet mogelijk. Ook verlenen wij geen restitutie. Indien u uw kaarten niet kunt gebruiken, vragen wij u iemand anders hiermee te verblijden.  

▾ Bij welk concert kan ik een diner boeken?

Er zijn geen diners in 2020.
 

▾ Wat zijn de festivallocaties?

In 2020 vinden de concerten plaats in de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft (Oude Delft 185, Delft). 

Kijk voor het locatie-overzicht HIER.

▾ Hoe zit het met eten en drinken/horeca?

In 2020 is er geen catering. Er zijn geen diners en geen drankjes.
De concerten zijn zonder pauze.

▾ Wie doet de catering?

De verzorging van de horeca rondom ons festival is in handen van Van der Linde Catering

▾ Minder goed ter been?

De Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft is toegankelijk voor minder valide bezoekers. De wc is echter alleen via een korte trap te bereiken. I.v.m. de brandveiligheid is per concert een maximum van 3 scootmobielen of rolstoelen toegestaan.

Rolstoelplaatsen en plaatsen voor de rolstoelbegeleider kunt u uitsluitend telefonisch reserveren via de Nationale Theaterkassa: 0900-9203. 

▾ Hoe kom ik er met het openbaar vervoer?

U bereikt de festivallocaties in het centrum van Delft (zoals het festivalterrein aan de Oude Delft, de Van der Mandelezaal, de Waalse Kerk, de Oude Kerk) eenvoudig vanaf NS Station Delft Centrum als volgt:

Lopend: 8 minuten.
Tram: lijn 1, richting Scheveningen Noorderstrand; halte Prinsenhof.
Bus: lijn 51, richting Den Haag; halte Prinsenhof. Of lijne 53, richting Rijswijk; halte Prinsenhof.

De festivallocatie Lijm & Cultuur ligt aan de Rotterdamseweg 272, 2628 AT Delft. U kunt hier met de bus komen vanaf station Delft Centrum en Delft Zuid. U moet er rekening meehouden dat u zo'n 7 à 13 minuten moet lopen vanaf de bushalte. Kijkt u op https://9292.nl voor de beste aanlsuiting. Let op: streekvervoer kan op zondag minder frequent zijn!

▾ Hoe kom ik er met de auto?

Delft is eenvoudig met de auto bereikbaar. Er wordt ook hier regelmatig aan de weg gewerkt. Checkt u daarom de website: bereikbaardelft.nl 

Voor de locaties in de binnenstad adviseren wij u om te parkeren in de Prinsenhofgarage, de Phoenixgarage of de Marktgarage. Kijk voor parkeerplaatsen op parkingdelft.nl

U kunt de Uit-in-Delft-voordeelkaart aanschaffen wanneer u Delft kort bezoekt. Deze kost € 9,- en koopt u online hier.  De Uit-in-Delft-voordeelkaart vergoedt uw gemaakte parkeerkosten in de Prinsenhof- of Marktgarage voor maximaal 4 uur (bijbetaling is mogelijk).

U gebruikt de kaart als volgt:
- U rijdt de garage in en trekt bij de slagboom een inrijkaart. 
- Bij uitrijden voert u eerst de inrijkaart in en houdt vervolgens de Uit-in-Delft-voordeelkaart onder de scanner. 
- Indien u moet bijbetalen, kunt u dit zowel bij de automaat als bij de slagboom doen. Bij de slagboom kan alleen met pin of creditcard worden afgerekend.

Voorwaarden Uit-in-Delft-voordeelkaart
1. De kaart wordt verstrekt in de vorm van een QR-code.
2. Omruilen voor een andere kaart en/of retourneren is niet mogelijk.
3. De Uit-in-Delft-voordeelkaart vergoedt uw gemaakte parkeerkosten in de Zuidpoort-, Prinsenhof- of Marktgarage tot een maximum van € 11,00 (4 uur parkeren, prijspeil 2018).
4. Parkeren Delft is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor een niet-werkende kaart door foutief gebruik.
5. De kaart is 1 jaar geldig vanaf de uitgiftedatum en verliest zijn waarde na gebruik, tenzij anders aangegeven.

U kunt ook de Avondkaart aanschaffen: deze is ideaal wanneer u ’s avonds Delft bezoekt. De avondkaart kost € 9,- en vergoedt uw gemaakte parkeerkosten wanneer u vanaf 17:00 uur parkeert in de Marktgarage of de Prinsenhofgarage en op dezelfde dag uitrijdt voor 01:00 uur*. De avondkaart is elke dag van de week geldig en heeft een geldigheid van 1 jaar. U koopt de kaart hier.

U gebruikt de kaart als volgt:
- U rijdt de garage in en trekt bij de slagboom een inrijkaart.
- Wanneer u garage verlaat, scant u de avondkaart na het invoeren van uw inrijkaart. Dit kunt u zowel bij de automaat als bij de slagboom doen. Houd de kaart een ogenblik onder de scanner, zodat u de rode lamp op uw code ziet verschijnen.

* LET OP: de avondkaart vergoedt uw parkeerkosten volledig wanneer u inrijdt vanaf 17:00 uur en voor 23:59 uur op de kalenderdag dat u de garage bent ingereden of tussen 0:00 uur en 1:00 uur op de eerstvolgende kalenderdag. Buiten deze periode vergoedt de avondkaart uw parkeerkosten helemaal niet.


De locatie Lijm & Cultuur zit aan de Rotterdamseweg 272, 2628 AT Delft.

Vanuit de richting Rotterdam: neem op de A13 afslag 10 (N470, Delft-Zuid) en volg richting TU Delft:

  • Neem na driekwart rotonde meteen de 1e afslag TU Delft – Delftech park.
  • Onderaan de afrit linksaf (Schoemakerstraat) richting P Rotterdamseweg.
  • Onder viaduct door, rechtdoor (Uytenbogaartsingel).
  • Na 500 meter rechtsaf (Heertjeslaan), volg borden Industrieterrein Rotterdamseweg.
  • Na 600 meter rechtsaf (Rotterdamseweg).
  • Na 1000 meter draait u links het terrein op van Lijm & Cultuur.

Vanuit richting Amsterdam/Den Haag: neem op de A13 afslag 10 (N470, Delft-Zuid).

  • Bij stoplichten rechtsaf, TU Delft – Delftech park.
  • Zie verder beschrijving vanuit richting Rotterdam.

▾ Kan ik het festival (anoniem) financieel ondersteunen?

Wij stellen uw financiële ondersteuning van het Delft Chamber Music Festival zeer op prijs. Met uw donatie draagt u bij aan het streven van het festival om musici en medewerkers volgens de 'fair pay' code uit te betalen. Tevens stelt u het festival in staat om het hoge niveau van het programma te continueren.

U kunt uw schenking of donatie overmaken op rekening: NL34 ABNA 0607 7479 19 t.n.v. stichting Delft Chamber Music Festival. De stichting heeft een culturele ANBI-status. Dat betekent dat een schenking aan het festival aftrekbaar is.

▾ Kan ik Dikke Vriend worden?

Rond het festival is een groep enthousiaste fans actief onder de naam 'Dikke Vrienden'. Door middel van een fiscaal gunstige schenking helpen zij het festival om het hoge niveau te behouden en om elk jaar weer nieuwe bijzondere programma’s te presenteren.

Een aantal jaar geleden is het initiatief genomen om particulieren te vragen het festival financieel te steunen zodat wij dit festival kunnen blijven programmeren op het niveau dat u van ons gewend bent. Dat heeft geleid tot de vorming van een groep ‘Dikke Vrienden’.

De meeste van hen komen met de Stichting Initiatief voor Kamermuziek (IVK) een overeenkomst overeen met een looptijd van 5 jaar. IVK is een steunstichting voor DCMF en verbreedt daarmee de financiële basis van het festival. Het festival is - los van de opbrengst van kaartverkoop - afhankelijk van subsidie, fondsenbijdragen en sponsoring. Het geld van IVK wordt gebruikt om waar nodig onderdelen van het programma mogelijk te maken. De mate waarin dat gebeurt, verschilt van jaar tot jaar en is afhankelijk van de financiële resultaten van DCMF. Wij willen de bijdrage van deze vrienden zoveel mogelijk gebruiken voor het festival en niet besteden aan bijeenkomsten voor de vrienden. Maar toch, Dikke Vrienden krijgen in het voorjaar een persoonlijke, interessante en inspirerende toelichting van Liza Ferschtman op het programma tijdens een bijeenkomst én zij kunnen vroeg boeken. Tevens organiseren wij tijdens het festival een aparte bijeenkomst voor de Dikke Vrienden. Dikke Vrienden kopen overigens hun kaarten net als andere bezoekers.

De Stichting IVK heeft de status van een ‘culturele ANBI’ en daar zijn specifieke regels m.b.t de fiscale aftrekbaarheid van toepassing. Met het aangaan van zo’n overeenkomst wordt bereikt, dat op grond van de huidige belastingregels, de bijdrage van € 500,- per jaar, voor de aangifte inkomstenbelasting, verhoogd mag worden met 25%. Dit betekent dat deze gift voor € 625,- mag worden afgetrokken zonder toepassing van een drempel en het resultaat van deze regel is, dat een gift van € 500,- bruto, netto € 175,- kost uitgaande van de belastingschijf van 52%. Er is een maximum verbonden aan de aftrekbaarheid van giften zonder drempel, nl. € 5000,-. Als men niet kiest voor een 5-jarige overeenkomst mag de gift ook verhoogd worden met 25% maar dan is het drempel systeem (giften boven 1 % van het drempelinkomen) wel van toepassing.

Voor aanmelding of vragen kunt u contact opnemen met zakelijk leider Jojanneke van de Weetering via j.vandeweetering@delftmusicfestival.nl.

▾ Kan ik sponsor of partner worden?

Om het Delft Chamber Music Festival jaarlijks tot een groot succes te maken, wordt mede een beroep gedaan op externe samenwerkingspartners en sponsors. Voor ondernemers, particulieren en fondsen met een warm hart voor kunst en cultuur hebben wij interessante modules ontwikkeld waaraan u zich kunt verbinden. Met uw deelname toont u uw betrokkenheid om Delft op de kaart te zetten als culturele en creatieve stad. Uw bijdrage zorgt ervoor dat het Delft Chamber Music Festival zijn hoge niveau en kwaliteit kan handhaven en versterken.
Bij interesse kunt u contact opnemen met de zakelijk leider via de mail.

Corporate steun
Het Delft Chamber Music Festival biedt allerlei mogelijkheden om op een creatieve manier uw relatienetwerk te vergroten en tegelijk kennis en cultuur in Delft te versterken. Tevens staat de or­ganisatie open voor een inhoudelijke, strategische samenwerking waarbij het Delft Chamber Music Festival als showcase of als ontmoetingsplek voor uw relaties of werknemers kan dienen. Graag treden we in contact met u om de mogelijkheden te bespreken.

Indien u graag sponsor zou willen worden, kunt u contact opnemen met de zakelijk leider via de mail.

Het Delft Chamber Music Festival is sinds de oprichting in 1997 uitgegroeid tot een kamermuziekfestival van wereldformaat. Violiste en artistiek leider Liza Ferschtman nodigt iedere zomer de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om tegen het prachtige historische decor van Delft en omgeving te musiceren. In een feestelijke, zomerse en intieme setting worden de meest bijzondere en unieke programma's ten gehore gebracht.

Het festival staat internationaal bekend om het hoge niveau van de musici, de bevlogenheid van de uitvoeringen en de unieke benadering van de muziek zonder de traditie uit het oog te verliezen. Het Delft Chamber Music Festival dankt haar sponsoren, partners, ondersteuners en Dikke Vrienden voor hun bijdragen.

ANBI:
De stichting Delft Chamber Music Festival heeft een ANBI-status. Dat betekent dat een eventuele schenking aan het festival voor 125% aftrekbaar is. Ook onze steunstichting Initiatief voor Kamermuziek heeft deze status. Hieronder vindt u meer informatie over deze stichtingen.
 

Stichting Delft Chamber Music Festival

Voorzitter
Evert van den Bergh

Penningmeester
Gwen van Berne

Secretaris
Heidi Vandamme

Algemene bestuursleden
Stan Paardekooper
Irene Duyn

De leden van het bestuur krijgen geen vergoeding voor hun inzet. De directie en het overig personeel worden ten hoogste marktconform beloond voor hun werkzaamheden.

RSIN-nummer 8046.48.499
Burgemeester Huydecoperweg 26
3615 AD Westbroek

Doelstelling:
Het organiseren van een internationaal kamermuziekfestival.

Hoofdlijnen beleidsplan:
Verdere verdieping van het festival. Uitbreiding internationaal netwerk. Artistieke verdieping door samenwerkingen en bredere financiële basis. Financiële stabiliteit vergroten.
Hier kunt u onze meest recente jaarrekening downloaden.


Stichting Initiatief voor Kamermuziek

Voorzitter
Evert van den Bergh

Penningmeester
Gwen van Berne

Algemeen bestuurslid
Irene Duyn

De leden van het bestuur krijgen geen vergoeding voor hun inzet. De directie en het overig personeel worden ten hoogste marktconform beloond voor hun werkzaamheden.

RSIN-nummer 8090.29.170
Burgemeester Huydecoperweg 26
3615 AD Westbroek

Doelstelling:
Het ondersteunen van de activiteiten van Stichting Delft Chamber Music Festival.

Hoofdlijnen beleidsplan:
Opdracht geven tot speciale, nieuwe composities voor het Delft Chamber Music Festival. Het ondersteunen van optredens van Nederlands klassiek toptalent in het Delft Chamber Music Festival. Het mogelijk maken van bijzondere elementen in het Delft Chamber Music Festival.