News | Wed. 24 July 2024

OPROEP Zangers m/v gezocht voor opera koor Scratchconcert

Het Delft Chamber Music Festival organiseert dit jaar in samenwerking met Stichting Molto een concertante opvoering van de korte opera Le Villi van Giacomo Puccini. Heb jij zin om als amateurzanger mee te zingen in het operakoor? Geef je dan op voor 8 juli.

Delft Chamber Music Festival

SCRATCHKOOR
Voor dit operakoor is het festival op zoek naar enthousiaste amateurzangers die binnen twee dagen onder leiding van dirigent Rick Schoonbeek, pianiste Andrea Vasi en zangpedagoog Anne-Marie Spin Le Villi instuderen en uitvoeren. Tijdens het concert zullen drie professionele topsolisten zich bij het koor voegen om de solo’s te zingen. Om thuis alvast voorpret te beleven, krijgen de deelnemers na inschrijving een link naar de digitale bladmuziek en alle ingezongen koorpartijen. Het is dus niet nodig om noten te kunnen lezen, iedereen kan thuis met de opnames hun eigen partij instuderen. De kosten voor deelname bedragen € 65,- per persoon.

Le Villi
Le Villi is de eerste opera van Puccini en ging in 1884 in première. De legende van de "Villi" (wraakheksen) vertelt het verhaal van Roberto die zijn verloofde Anna in de steek laat. Anna pleegt van verdriet zelfmoord. Wanneer Roberto terugkomt vraagt Guglielmo (Anna’s vader) de Villi om wraak te nemen op Roberto. De Villi dwingen Roberto te dansen tot hij er letterlijk dood bij neervalt. Het is een korte opera van 70 minuten met prachtige koren en aria’s. Ondanks dat het een jeugdwerk is, is het al op en top Puccini.

Solisten
Zinzi Frohwein (Anna), Denzil Delaere (Roberto) en Marc Pantus (Guglielmo).

Kosten
Deelnemers betalen € 65,-. Het festival zorgt voor koffie en thee. Molto voor de digitale bladmuziek en oefen mp3.

Repetities / concert
20 juli 2024 10:00 - 17:00 uur repetitie (locatie in Delft)
27 juli 2024 10.00 - 13.00 uur repetitie
27 juli 2024 14.00 - 15.15 uur generale repetitie
27 juli 2024 16.00 concert (locatiee n.n.b. in Delft)

Aanmelden
Zangers m/v die willen meezingen moeten zich voor 8 juli aanmelden via een mail aan opera@stichtingmolto.nl o.v.v. van hun naam, adres, postcode, mailadres en stemsoort (sopraan, alt, tenor, bas).