Passend bij het festivalthema van dit jaar, Microkosmos, is voor het Scratchconcert gekozen voor de korte opera Le Villi van Giacomo Puccini (1858 - 1924). Een magische muzikale wereld wordt in deze compacte opera van 70 minuten samengebracht met een verhaal over de menselijke natuur: over liefde, angst, donkere bossen en wraakgeesten. Het is de eerste opera van Puccini, een ‘micro-opera’, waarin zijn latere grootsheid in het operagenre al hoorbaar is. Le Villi ging in 1884 in première en is in Nederland zelden uitgevoerd.

De legende van de "Villi" (wraakheksen) vertelt het verhaal van Roberto die zijn verloofde Anna in de steek laat. Anna pleegt van verdriet zelfmoord. Wanneer Roberto terugkomt vraagt Guglielmo (Anna’s vader) de Villi om wraak te nemen op Roberto. De Villi dwingen Roberto te dansen tot hij er letterlijk dood bij neervalt. Een korte opera met prachtige koren en aria’s. Ondanks een jeugdwerk is dit al op en top Puccini. 

Onder leiding van dirigent Rick Schoonbeek en zangpedagoog Anne-Marie Spin hebben ruim 200 enthousiaste amateurzangers de concertante uitvoering van deze korte opera ingestudeerd. Drie professionele solisten sluiten zich bij het koor aan om de solo’s te zingen. Het orkest bestaat uit amateurmusici aangevuld met professionele musici.

Uitvoerenden
Sopraan Zinzi Frohwein - Anna
Tenor Denzil Delaere - Roberto
Bas-bariton Marc Pantus - Guglielmo
Projectkoor Le Villi
Orkest Le Villi
Rick Schoonbeek (dirigent)

Download HIER de liedteksten.

Tickets: € 25,00
De kaartprijs is exclusief transactie en/of servicekosten. Vanuit serviceoogpunt betaal je slechts één keer transactiekosten per bestelling.

Dit Scratchconcert wordt mede mogelijk gemaakt door de TU Delft.


Delft Chamber Music Festival