Marc Pantus studeerde na zijn opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Rietveld Academie zang aan de conservatoria van Utrecht, Den Haag en het Steans Institute te Chicago. Hij soleerde bij o.a. de Nederlandse Bachvereniging, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Royal Philharmonic Orchestra, Opera Zuid en de Nationale Opera, o.l.v. dirigenten als Kenneth Montgomery, Jos van Veldhoven en Paul McCreesh.

Marc nam verscheidene operarollen op cd op, waaronder Publio in La clemenza di Tito van Mozart en Pan in Pan and Syrinx van Galliard. Ook nam hij samen met Rudolf Jansen een cd op met liederen van Nederlandse componisten op tekst van Heinrich Heine. Marc voerde in een seizoen de drie grote cycli van Schubert uit met Rudolf Jansen aan de piano. Op uitnodiging van de International Vocal Competition schreef hij teksten voor twee verplichte werken van de concoursen van 2020 en 2023.

Marc bestiert zijn eigen operagezelschap, I Piccoli Holandesi, waarmee hij als regisseur en zanger enkele komische operaproducties creëerde.


Optredens Scratchconcert - Marc Pantus

Delft Chamber Music Festival