Tijdens het Oude Kerk Concert brengt het Spaanse ensemble Forma Antiqva het barokprogramma De Sópitu. Dit instrumentale en vocale ensemble is het gezamenlijke artistieke project van de broers Aarón, Daniel, en Pablo Zapico. Forma Antiqva werd meer dan twee decennia opgericht in Langreo, Asturië, en wordt beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste klassieke muziekgezelschappen in Spanje. Het ensemble zet zich met hart en ziel in voor het behoud van het Spaanse muzikale erfgoed. De zoektocht naar verloren gegane partituren voert hen niet alleen naar kathedralen en bibliotheken in Spanje, maar ook naar verre oorden zoals Lissabon, Lima, Guatemala én Ierland.

In De Sópitu nemen de zeven virtuoze musici op historische instrumenten je mee op een reis door een caleidoscoop van muzikale barokke parels. Stukken die van dorp tot dorp reisden, mondeling werden overgebracht, zich voortdurend ontwikkelden en door de eeuwen heen relevant bleven. 

De Sópitu betekent 'plotseling, onverwacht, gedurfd'. Dus laat je verrassen door dit temperamentvolle concert met ook populaire muziek uit Asturië, Cantabrië, Galicië, Ierland, Engeland en Schotland.

Sfeerproeven? Bekijk het filmpje hieronder en zet de Engelse ondertiteling aan.

Forma Antiqva

Pablo García-López, tenor
Alejandro Villar, fluiten en draailier
Pablo Zapico, barokgitaar
Daniel Zapico, theorbe
Ruth Verona, cello
Pere Olive, percussie
Aarón Zapico, orgel en regie

In de Oude Kerk worden de zichtlijnen bepaald door de pilaren en vaste banken in de kerk. Daarom werken wij hier met drie rangen. Het geluid is overal goed, maar het zicht op de musici en de afstand tot hen verschilt per rang.

Tickets: € 38,50 | € 34 | € 28
De kaartprijs is exclusief transactie en/of servicekosten. Vanuit serviceoogpunt betaal je slechts één keer transactiekosten per bestelling.


Delft Chamber Music Festival