Het Spaanse instrumentale en vocale ensemble Forma Antiqva werd 20 jaar geleden opgericht door de broers Aarón, Daniel en Pablo Zapico. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste klassieke muziekgezelschappen in Spanje en belicht het volledige spectrum van de 17e en 18e eeuw.

Het ensemble siert niet alleen de podia van gerenommeerde theaters in Spanje, maar hun avontuurlijke geest voert hen ook naar internationale podia, waar ze ambassadeurs zijn van het Spaanse erfgoed. Op gerenommeerde festivals in Europa en Latijns-Amerika presenteert Forma Antiqva gedurfde programma’s en genre-overschrijdende projecten. Zo openden ze het Jazzaldia Festival in San Sebastián, brachten livemuziek bij historische films en creëerden unieke voorstellingen ter ere van Martin Scorsese met muziek uit de Italiaanse Seicento.

Het ensemble wordt gewaardeerd om de kwaliteit, creativiteit en gedurfde programmering. De innovatieve projecten hebben diverse nominaties voor de International Classical Music Awards opgeleverd. Forma Antiqva is een muzikaal avontuur dat het publiek meeneemt op een reis door de tijd, vol passie voor traditie en onbevreesde ontdekking.

Forma Antiqva
Pablo García-López, tenor
Alejandro Villar, fluiten en draailier
Pablo Zapico, barokgitaar
Daniel Zapico, theorbe
Ruth Verona, cello
Pere Olive, percussie
Aarón Zapico, orgel en regie


Optredens Forma Antiqva

Delft Chamber Music Festival