Delft Chamber Music Festival

Editie 2020 geannuleerd

Het Delft Chamber Music Festival wordt dit jaar geannuleerd conform de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Omdat alle grootschalige evenementen vanwege de coronapandemie tot 1 september zijn verboden, kan ook de 24e editie van het kamermuziekfestival deze zomer geen doorgang vinden.

Afscheid Liza Ferschtman
Violiste Liza Ferschtman zal in 2021 een deel van de programmering van dit internationale kamermuziekfestival voor haar rekening nemen. Daarna neemt zij afscheid als artistiek leider. Pianiste Nino Gvetadze wordt de nieuwe artistiek leider en programmeert in 2021 het tweede deel van het Delft Chamber Music Festival. Het festival vindt plaats van 22 juli t/m 1 augustus 2021.

Meer info

Op 21 april 2020 werd bekend dat alle grootschalige evenementen vanwege de coronapandemie tot 1 september verboden zijn. Conform de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM zal daarom de 24e editie van het kamermuziekfestival deze zomer niet doorgaan. 
Hoe teleurstellend het ook is, wij hebben begrip voor deze beslissing omdat het de gezondheid van u, ons publiek, onze musici en medewerkers aangaat. Wij bekijken momenteel of er deze zomer toch nog iets voor ons publiek georganiseerd kan worden: semi-live of digitaal. 

Afscheid Liza Ferschtman
De annulering van de 24e editie van het festival creëert nog een bijzondere situatie. Liza Ferschtman zou na deze editie afscheid nemen als artistiek leider. Zij wilde dit jaar nog eenmaal het festival samenstellen om zo de speciale sfeer in Delft intens te beleven met dierbare musici én het trouwe publiek. Daarna wil zij meer ruimte nemen voor haar solocarrière en om bij andere (zomer)festivals te kunnen optreden. Haar laatste festival en afscheid worden nu een jaar uitgesteld. 
Liza wordt opgevolgd door pianiste Nino Gvetadze. 

Over Nino Gvetadze
Nino is een begenadigd concertpianiste met een grote muzikale integriteit en een uitgebreid internationaal netwerk dat verder reikt dan alleen kamermuziek. Het bestuur is enorm blij met haar aanstelling: Nino heeft de muzikale én sociale persoonlijkheid om het festival verder uit te bouwen in de lijn van haar voorgangers Isabelle van Keulen en Liza Ferschtman.

Festival 2021
Het eerste deel van de programmering van het Delft Chamber Music Festival 2021 zal door Liza worden samengesteld. Het tweede deel door Nino. Zo belooft het een bijzondere editie te worden. Wij hopen dat u erbij bent om afscheid te nemen van Liza en om Nino te verwelkomen. 
Wij wensen u veel gezondheid toe en vertrouwen erop u later weer te ontmoeten. In de tussentijd houden wij u op de hoogte via deze nieuwsbrief, onze website en social media. 

Wilt u nagenieten van de vorige festivals? Kijk dan HIER op ons Flickr account.
Of geniet HIER van de 'aftermovie 2019' gemaakt door Joris Dietz. Via de knop hieronder kunt u nog terugkijken naar het programma van 2019.

Programma 2019

Programma uitgelicht