De Georgische klarinettist Levan Tskhadadze, oprichter en artistiek directeur van het Tbilisi Wind Festival, wordt beschouwd als een van de toonaangevende musici van zijn generatie. Levan is een gepassioneerd kamermusicus en trad op met artiesten en ensembles als Radovan Vladkovic, Sergio Azzolini, Maurice Bourgue, Georgian State Quartet, Doric Quartet, Quatour Arod, Ruysdael Quartet, Salzburg Chamber Soloists en vele anderen.

Als solist en dirigent werkt Levan permanent samen met Georgische orkesten. Hij is oprichter van vele onderwijsprojecten in zijn thuisland. Levan wordt regelmatig uitgenodigd als gastdocent aan het conservatorium van Tbilisi.

Hij gaf masterclasses aan de Muziekacademie van Krakau, het Staatsconservatorium van Yerevan en aan Festspiele Immling. Levan is regelmatig actief als auteur van vele artikelen. Zijn onderzoekscolumns over muziek en cultuur werden gepubliceerd in verschillende tijdschriften en boeken, zoals "Tabula" en "Memories of Tiflis". Levan gaf ook openbare lezingen op de Georgische televisie.

In 2013 vormde Levan Tskhadadze een duo met een Dutch Music Award-winnaar, gitarist, Izhar Elias, met wie hij onlangs een cd-album "Carrousel" uitbracht. In 2017 nam hij nog een cd "Ganymed" op als dirigent van zijn eigen transcripties van Schubert-liedjes met de zangeres Corinna Ruba en Georgian Sinfonietta. Zijn opnames en interviews worden regelmatig uitgezonden op Europese radio- en tv-stations.


Optredens Levan Tskhadadze

Levan Tskhadadze