De Russisch-Duitse altviolist Georgy Kovalev is een van de toonaangevende violisten van zijn generatie. Hij studeerde af bij Yuri Bashmet en Matthias Buchholz en studeert momenteel bij Nobuko Imai aan de Kronberg Academie. Georgy heeft opgetreden met gerenommeerde orkesten zoals het Kremerata Baltica Chamber Orchestra, het New Russia State Symphony Orchestra, het Munich Chamber Orchestra en het New Japan Philharmonic Orchestra. Hij is een prijswinnaar en een finalist van internationale competities zoals ons Yuri Bashmet International Competition, Tokyo International Viola Competition, Brahms International Competition. In 2011 ontving hij de Neva Foundation Prize toegekend door het Verbier Festival.

Tot zijn kamermuziekpartners behoren Gidon Kremer, Steven Isserlis, Yuri Bashmet, Frans Helmerson, Emanuel Axe, Lawrence Lesser, op internationale muziekfestivals zoals Schubertiade, Ravinia Festival, Heidelberger Frühling, Rheingau Festival, Kronberg Academy Festival.

Georgy speelt een altviool van Simon Bernand Fendt (Londen 1820) die hij in bruikleen heeft gekregen van de Deutsche Stiftung Musikleben.


Optredens Georgy Kovalev

Delft Chamber Music Festival