De Haagse violiste Frederieke Saeijs kreeg les van grootmeesters als Mauricio Fuks en Herman Krebbers en studeerde summa cum laude af aan zowel het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als de Indiana University Jacobs School of Music in Bloomington (USA). Zij trok internationaal de aandacht door het winnen van de prestigieuze Premier Grand Prix op het Long-Thibaud vioolconcours te Parijs (2005). Frederieke trad op als soliste met gerenommeerde orkesten en inspirerende dirigenten als Antony Hermus en Neëme Järvi.

Ze speelt graag samen met muzikale vrienden en treedt regelmatig op met pianiste Nino Gvetadze en celliste Maja Bogdanovic als het Gvetadze - Saeijs - Bogdanovic Trio. Tevens is ze als Associate Artist verbonden aan het Spaanse Quantum Ensemble. Componist Oene van Geel schreef in opdracht van November Music  het solostuk “Boog” voor Frederieke, met dansbewegingen gechoreografeerd door Heather Ware.

Een andere passie van Frederieke is talentbegeleiding: ze geeft regelmatig masterclasses, en was als viooldocent verbonden aan het Conservatorium te Den Haag alsmede de Universidad Alfonso X El Sabio en het Centro Superior de Música Katarina Gurska in Madrid.


Optredens Frederieke Saeijs

Frederieke Saeijs