Dana Zemtsov werd geboren in 1992 in Mexico-Stad. Als vijfjarige kreeg zij haar eerste muzieklessen van haar grootmoeder en van haar ouders, beide altviolisten (Mikhail Zemtsov en Julia Dinerstein). Ze heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde professoren zoals Bruno Giuranna, Atar Arad en Sven Arne Tepl, en studeert momenteel bij de bekende altviool virtuoos Michael Kugel. 

Als winnaar van vele competities en midden in de ontwikkeling van een uitstekende carrière, is Dana een van de meest veelbelovende altviool solisten van haar generatie. Hoogtepunten uit voorgaande seizoenen zijn onder andere haar vertolking van Bartók’s Altviool Concertin de grote zaal van het Concertgebouw (Amsterdam), haar kamermuziekoptredens met Janine Jansen en Martin Frost tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival (Utrecht), en een recital in Carnegie Hall (New York). 

Dana trad regelmatig op bij de grootste internationale podia en speelde kamermuziek samen met gerenommeerde musici als Janine Jansen, Giovanni Sollima, Martin Frost, Ilya Gringolts en pianist Boris Berezovsky. Als solist speelde Dana onder meer met het Holland Symfonia, Sweelink Symphony Orchestra, Sinfonia Rotterdam, en het F. Busoni Chamber Orchestra (Italië).

Op internationale tournees reisde Dana af naar Denemarken, Peru en de VS. Ze speelde op de grootste festivals in Nederland waaronder het Delft Chamber Music Festival, Storioni Festival (Eindhoven), Grachten Festival (Amsterdam) en het Three Day Music Festival (Den Haag). Daarnaast speelde ze op festivals in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Dana speelt een met mooie Sartory strijkstok die haar door het Nederlands Muziekinstrumentenfonds ter beschikking is gesteld.


Optredens Dana Zemtsov

Dana Zemtsov