Het Delft Chamber Music Festival staat sinds 2021 onder artistieke leiding van de Georgische pianiste Nino Gvetadze. Het festival stond van 2007 t/m 2021 onder artsitieke leiding van violiste Liza Ferschtman. Zij volgde in 2007 Isabelle van Keulen op die het festival in 1997 oprichtte. 

Delft Chamber Music Festival

Nino is geboren en getogen in Tbilisi. Daar studeerde zij bij Veronika Tumanishvili, Nodar Gabunia en Nana Khubutia. Na haar afstuderen verhuisde zij naar Nederland om te studeren bij Paul Komen en Jan Wijn. Zij leidt een actief internationaal muziekleven als solist en kamermusicus. Haar uitvoeringen worden geprezen door veel critici in heel Europa en Azië. Nino ontving verschillende prijzen, waaronder de tweede prijs, de persprijs en de publieksprijs op het internationale Franz Liszt-pianoconcours 2008. Ze werd de winnaar van de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award in 2010. Nino is vanaf 2021 artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival. 

Nino heeft opgetreden met vele voortreffelijke dirigenten zoals Michel Plasson, Yannick Nézet-Séguin, Michel Tabachnik, John Axelrod en Jaap van Zweden en met orkesten als het Rotterdams Philharmonisch, Nederlands Philharmonisch, de Rheinische Philharmonie, Münchner Symphoniker, het Noord Nederlands Okrest en Residentie Orkest. Zowel in recitals als in kamermuziekconcerten heeft Nino over de hele wereld opgetreden. Ook in Nederland is Nino een vaste gast in de meest prestigieuze concertzalen. Nino is een Challenge Classics-artiest. Haar eerste cd op dit label, Ghosts, bevat de 24 Préludes van Frederic Chopin. Haar meest recente cd Visions is opgedragen aan de Engelse componist Cyril Scott.

Nino is medeoprichter en artistiek directeur van het Naarden International Piano Festival
ninogvetadze.net