Wie is er niet opgegroeid met het spannende sprookje Peter en de Wolf? Het is één van de favoriete stukken uit de klassieke muziek om kinderen kennis te laten maken met dit repertoire. Het verhaal is spannend en de manier waarop de muziek de personages verbeelden, maakt het tot een geliefd werk.

In deze voorstelling wordt de muziek in Prokofjevs virtuoze vier handen versie uitgevoerd door Pianoduo Scholtes & Janssens. Kleinkunstenaar Tobias Wenting speelt in zijn eentje alle rollen van dit muzikale sprookje. Zelden speelde iemand zo’n overtuigende Peter, wolf, opa, eend, vogel, kat én jager. Spannend, grappig, en een lust voor het oog en oor voor kinderen van 4 jaar en ouder en hun (groot-)ouders.

Het verhaal én de muziek van Sergej Prokofjev werden al snel na de première wereldberoemd. Hij schreef het stuk in opdracht van het kindertheater in Moskou, om de Russische kinderen kennis te laten maken met muziek. Het verhaal gaat over de jongen Peter die zonder toestemming uit de tuin van zijn opa loopt, terwijl er buiten wolven rondlopen. Opa roept hem net op tijd terug de tuin in, want daar komt de wolf al aan... met zijn donkere ogen loert hij naar een vogel, een eend en een kat. Welke van de drie zal er in zijn buik eindigen? En loopt het voor Peter en zijn opa allemaal goed af?

Tobias Wenting, acteur
Lestari Scholtes, piano
Gwylim Janssens, piano

Tickets: € 15 / € 7,50


Delft Chamber Music Festival