Delft Chamber Music Festival

25 juli - 4 augustus 2019

In de historische binnenstad van Delft vindt deze zomer de 23e editie van het Delft Chamber Music Festival plaats. Het thema van deze editie is Orpheus. Gastprogrammeur en bariton Thomas Oliemans nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om samen met hem de Griekse mythologische figuur Orpheus op het concertpodium tot leven te brengen. Het kamermuziekfestival vindt in een informele setting plaats op verschillende locaties in het oude centrum van Delft én daarbuiten. Oliemans neemt in 2019 voor één keer de programmering over van artistiek leider Liza Ferschtman, die zich deze zomer op andere werkzaamheden richt. De online kaartverkoop is gestart.

Programma 2019
Meer info

Orpheus
Hoe bepaalt één seconde, één (terug)blik, één akkoord of één schijnbaar tijdloos zwevende noot het verdere verloop van een mensenleven of een muziekstuk? De mythische zanger Orpheus stond er om bekend dat hij met zijn zang bomen, rotsen en zelfs de goden tot tranen toe kon roeren. Gedurende tien dagen gaat Thomas Oliemans deze zomer op zoek naar wat de macht is die muziek over ons en ons leven heeft. Hoe gevaarlijk is het om (muzikaal) terug te kijken zoals Orpheus deed? Kan muziek ons het verleden laten herbeleven, dierbaren terughalen en de tijd stil zetten? Werken van componisten als Janáček, Sjostakovitsj, Dutilleux en Bannink, maar ook Brahms, Schumann en Ravel vormen de leidraad van deze verkenningstocht. Het festival trapt af met de wereldpremière van Ex Tenebris Mundi van de Nederlandse componist en bas-bariton Robert Holl.

Musici
Op uitnodiging van Thomas Oliemans komen musici uit alle windstreken naar Delft. Van Flamencogroep Mala Sangre tot de meesterpianisten Severin von Eckardstein en Hannes Minnaar. Van Charlotte Margiono en haar ensemble Carole et Brullare tot Judith van Wanroij en het zeer getalenteerde Franse strijkkwartet Le Quatuor Elmire.

Programma 2019

HITTEPROTOCOL

In verband met de voorspelde warmte van morgen maatregelen hebben getroffen voor de concerten in de Van der Mandelezaal. Er ligt een zonwerend doek op het dak en er staan drie zeer efficiënte nieuwe airco’s in de zaal. Deze zorgen ervoor dat de temperatuur in de zaal bij aanvang van het concert 23 graden is. Een andere nieuwe maatregel is dat we tussen de muziekdelen steeds één airco zullen aanzetten zodat de temperatuur niet te ver oploopt. In de zaal kunt u een waaier lenen. U kunt ook een waaier bij de festivalbalie kopen à € 2,-. Nieuw dit jaar zijn de bedrukte festivalbidons à € 7,50. Als u deze met water vult, mag u hem meenemen in de zaal. Tenslotte zijn er flesjes koud water bij de bar te verkrijgen. 

Wij zien u graag morgen en wensen u een fijn concert.

Lees verder