Uitverkocht


Het Octet in F gr.t. D803 van Franz Schubert neemt een bijzondere plaats in in de programmering van het Delft Chamber Music Festival. Het werk maakte dikwijls onderdeel uit van ons Slotconcert. Ook in Schuberts oeuvre heeft het werk een speciale plaats. Met een bezetting van klarinet, hoorn, fagot, twee violen, altviool, cello en contrabas valt het nog net in de categorie kamermuziek. Schubert beschouwde het octet als een schets voor een grote symfonie. Schubert gebruikte de opdracht die hij kreeg voor dit octet als voorbereiding op zijn Symfonie in c ('De Grote'). Die opdracht kwam van Graaf Ferdinand Troyer, hij wilde een kamermuziekwerk in de trant van Beethovens Septet.

De invloed van Beethoven is dan ook duidelijk aanwezig, niet alleen in de bezetting - Schubert voegde alleen een viool toe – maar ook in de vorm van het werk: beide hebben zes delen. En ook Beethoven gebruikte zijn septet als voorbereiding op een symfonie (de Symfonie nr. 1). De omvang van beide werken is even groot, ze duren bij de gemiddelde uitvoering ongeveer een uur, wat uitzonderlijk lang is. In de openingen van de delen is de vroege Beethoven opvallend aanwezig, maar in de uitwerking is Schubert onmiddellijk herkenbaar. En zo maakt Beethoven, die 250 jaar geleden geboren werd, ook een beetje deel uit van dit concert.

Octet in F gr.t. op.166, D803 (1824) – Franz Schubert 1797 - 1828

Liza Ferschtman, viool
Nadia Wijzenbeek, viool
Georgy Kovalev, altviool
Quirine Viersen, cello
Pierre-Emmanuel de Maistre, contrabas
Olivier Patey, klarinet
Bram van Sambeek, fagot
Mees Vos, hoorn

De NTR zendt dit programma live uit via Radio 4.

Tickets kosten € 40. U kunt u single, dubbel of trio tickets kopen. Zo kunt 2 single tickets kopen als u voor twee personen reserveert maar niet naast elkaar wilt / mag zitten. Bent u uit één huishouden dan kunt u een dubbel kopen (2 stoelen naast elkaar) of een trio (3 stoelen naast elkaar) of 2 keer een dubbele (4 stoelen bij elkaar).
U kunt per concert maximaal 4 stoelen reserveren.

Bij het boeken van de kaarten kunnen er geen rij- en stoelnummers gekozen worden; de toegangsbewijzen zijn zonder specifieke plek. Voor aanvang van het concert wordt u een plek in de zaal toegewezen.


ZAALKAART Octet in F grote terts op.166, D803 – Franz Schubert