Uitverkocht


Jezelf eindeloos dupliceren of via video-opnames toch samen kunnen spelen met anderen. Deze afgelopen tijd heeft ons zeker creatief gemaakt. Dus echt alleen hoeven we nooit meer te zijn met de techniek als hulpstuk. Maar is het genoeg? 

In dit concert spelen echte musici, maar u hoort ze ook uit de speaker en ziet ze op beeld. Bij de muziek van Berio gaat van de film Naturale in première. De hoofdpersonen zijn altvioliste Jennifer Stumm en regisseur Greta Diaz-Moreau.

Een verschroeiende zon beheerst Naturale's beeld: een verlaten en eenzame wereld waar nog maar een paar mensen over zijn. Een jonge vrouw durft te ontsnappen aan de dagelijkse traditie van haar gemeenschap en begint een reis naar wat ze denkt dat haar langverwachte vrijheid zal aankondigen. Wat daarna gebeurt, wordt bepaald door de eeuwige menselijke cyclus waar we niet aan lijken te ontsnappen.

Filmmakers Greta Diaz-Moreau, Josep Pinyol en Abel Carbajal, allen afkomstig uit kleine steden in Spanje, reflecteren met deze film op hun innerlijke conflict rond familie, traditie en identiteit. De film laat zien hoe het moderne leven zich verhoudt tot de aarde; hoe we op het punt staan de natuur, die ons verbindt en die zo woest, ongetemd en mooi is, te beheersen en te vernietigen. De film is opgenomen in de vallei van de Ebro rivier in het noorden van Spanje en sluit naadloos aan bij de muziek van Berio.

Tonia Ko (1988) Highwire voor hobo en elektronica (2017)

Olivier Stankiewicz, hobo

Luciano Berio (1925 - 2003) Naturale voor altviool, slagwerk en tape (1985)

Jennifer Stumm, altviool
Mark Braafhart, slagwerk

Julia Wolfe (1958) With a blue dress on (2010, rev. 2014)

Liza Ferschtman, viool


Nooit meer alleen