Tickets

Nodar Gabunia was een buitengewoon persoon: een bijzondere pianist, componist en pedagoog. Hij wijdde zijn leven aan het dienen van de muziek en het grootbrengen van een grote generatie pianisten binnen de muren van het Tbilisi Conservatorium. Hij was een leerling van Alexander Goldenweiser en Aram Khachaturian.

De pianist Gabunia werd terecht gezien als een voorloper van de 20e-eeuwse muziek in de Sovjet-Unie, aangezien hij een van de eersten in het land was die veel moderne werken uitvoerde, waaronder Bartóks pianoconcerten en de Sonate voor trompet, piano en percussie. De componist Gabunia creëerde een muzikale taal, die direct herkenbaar, technisch uitdagend en ongelooflijk sfeervol is. Hij leefde en diende zijn land Georgië zijn hele leven, maar stierf in Amsterdam en liet een verborgen schat achter: zijn composities.

Dit concert omvat twee van zijn meest indrukwekkende kamermuziekwerken: Pianotrio en de Trompetsonate. Nodar Gabunia's dochter, violiste Natalia Gabunia, treedt op in het concert en haar aanwezigheid zal het verhaal van haar vaders muziek een speciaal, persoonlijk tintje geven.

Nodar Gabunia (1933 – 2000) – Pianotrio in F gr.t. (1998)
Allegretto
Adagio tempo rubato
Allegro inquieto


Ketevan Badridze, piano
Natalia Gabunia, viool
Ketevan Roinishvili, cello

Franz Schubert (1797 – 1828) – Moment Musical nr. 2 in As gr.t. op.94 D780 (1828)
Nino Gvetadze, piano

Nodar Gabunia (1933 – 2000) – Sonate voor trompet, piano en percussie (1979)
Sostenuto
Tempo molto rubato
Toccata
Molto sostenuto


Sergei Nakarakiov, trompet
Nino Gvetadze, piano
Galdric Subirana, percussie

Tickets € 35 incl. een drankje voorafgaand aan het concert


Nodar Gabunia, een verborgen schat