Op de tweede donderdagavond van het Delft Chamber Music Festival is het tijd voor de Night at the Museum. Dit succesnummer is vaak snel uitverkocht dankzij de bijzondere combinatie van een rondleiding door Museum Prinsenhof Delft na sluitingstijd én prachtige live muziek op verrassende locaties in het museum. 

Aan de hand van schilderijen en kunstvoorwerpen worden door de curatoren van het museum verhalen uit de Gouden Eeuw toegelicht aangevuld met bijvoorbeeld muziek uit de Gouden Eeuw van de Jazz: een ode aan Benny Goodman: Benny’s gig (van Morton Gould). 
En - passend bij de huidige tentoonstelling MOJO Backstage - hoort u de overeenkomst tussen de sterren van MOJO en de superster die Orpheus in zijn tijd was. Orpheus had met gemak een stadion met adorerende fans kunnen vullen. 

Daarnaast gaan we met een botanist op zoek naar het effect van muziek op planten. Kon Orpheus de bomen echt laten bewegen? We vinden het uit aan de hand van operamuziek van Mozart: Trois Thêmes de W.A. Mozart variés pur violon et violoncelle van Bernhard Romberg.

Onderweg bent u ook getuige van de derde wereldpremière van dit festival: Willem Jeths' Laudi d'amore uitgevoerd door Thomas Oliemans en Amarins Wierdsma. Deze 'hymne aan de liefde' is een liedcyclus voor bariton en viool gebaseerd op twee Italiaanse gedichten van Ganfolfo Cascio en een van Elio Pecora. De liedcyclus past naadloos bij het Orpheus-thema van dit festival en geeft een intiem portret van twee geliefden, over hun angst om elkaar te verliezen, om afgewezen te worden. Maar ook om bemind te worden en een metgezel te hebben die begrijpt en er altijd is. Jeths (59) werd meteen gegrepen door de gedichten vanwege de kwetsbaarheid en de intensiteit. ‘De viool vervult in dit stuk de rol van de geliefde die zonder woorden 'zingt'.’

Kortom, laat u zich inspireren in de prachtige omgeving van Museum Prinsenhof.

Let op: dit is de vroege route die om 19:00 uur begint. Wilt u liever naar de late route van 21:00 uur, klik dan hier.

Download HIER het programma van vanavond.

Tickets à € 37,-


Night at the Museum - vroege route