Tickets

Maro Makashvili was een jong Georgisch meisje met veel dromen en toekomstplannen. Je zou haar de Georgische Anne Frank kunnen noemen. Ze was dol op literatuur, muziek en theater, niet vreemd als je bedenkt dat ze geboren en getogen was in een dichtersfamilie. Ze wilde een onafhankelijke vrouw worden, in Parijs studeren en werken om haar brood te verdienen. Niets zou haar meer in de weg staan, maar helaas viel het Russische Rode Leger in 1921 Georgië binnen en veranderde alles. Maro bood zich aan als verpleegster en werd met het Georgische regiment naar de buitenwijken van Tbilisi gestuurd. Twee dagen later werd ze gedood door granaatsplinters. Maro hield een dagboek bij, dat later als boek werd gepubliceerd en dat ook als uitgangspunt voor deze voorstelling diende.

In deze multidisciplinaire voorstelling Maro, een monodrama voor mezzosopraan, strijkkwartet en piano wordt tegen de industriële achtergrond van Lijm & Cultuur het verhaal van Maro verteld in muziek en animaties. De tekst is van Salome Benidze, compositie en animaties zijn van Thomas Beijer en de regie en dramaturgie is in handen van Klaus Bertisch.

De Nederlandse vertaling van de Georgische teksten zijn zichtbaar via boventiteling. U kunt HIER de Nederlandse tekst vast lezen.

Voorafgaand aan deze voorstelling kunt u dineren bij Lijm & Cultuur. Uw tafel reserveert u via de link hier rechts op de pagina.

Nana Dzidziguri, mezzosopraan
Nino Gvetadze, piano
Meccore String Quartet:
- Wojciech Koprowski, viool
- Judyta Kluza, viool
- Michał Bryła, altviool
- Marcin Mączyński, cello

Nino Gvetadze, concept
Salome Benidze, tekst
Thomas Beijer, compositie & animaties
Klaus Bertisch, regie & dramaturgie
Anne Slothouwer, voorstellingsleider

Tickets € 35


Maro (herhaling)

Diner

Diner bij Lijm & Cultuur

Tickets diner