Tickets

We wilden als festival de gebeurtenissen in Oekraïne niet vermijden en geven daar daarom tijdens het Late Night Concert invulling aan met de muzikale verhalenvoorstelling van zangeres Maryana Golovchenko en violiste Anna Antypova.

De inspiratiebron voor hun concert is de film 'Shadows of Forgotten Ancenstors’ (1965) en de traditionele folklore filmmuziek en composities van de Oekraïense componist Myroslav Skoryk. De film zelf is een echte klassieker en werd in de jaren zestig wereldwijd geroemd. De regisseur Sergii Parajanov werd in de jaren '70 door IFFR uitgeroepen tot één van de 20 filmregisseurs van de toekomst.

Maryana en Anna hebben zich laten inspireren door de filmbeelden, muziek en het levensverhaal van de regisseur. Naast hun muziek ziet u ook de beelden die de aanleiding voor deze samenwerking vormden.

Maryana Golovchenko, zang en traditionele Oekraïense instrumenten
Anna Antypova: viool en electronica
George Dumitriu, geluidsontwerp
Olha Chernii, video

Lisa Batiashvili Foundation
Graag attenderen wij u op het Hulpfonds voor Oekraïense Musici dat is opgericht door de Lisa Batiashvili Foundation. Het fonds biedt financiële steun aan Oekraïense musici uit gebieden die het zwaarst door de oorlog zijn getroffen zoals de steden Marioepol, Charkov, Tsjernihiv en Severodonetsk. Veel van hen moesten hun huis ontvluchten en zijn wanhopig op zoek naar inkomen. Er zijn tot nu toe meer dan 60 Oekraïense musici geholpen. Dankzij de hulp van het fonds kunnen zij een achtergelaten of vernietigd instrument vervangen, voedsel en essentiële benodigdheden kopen en medische kosten betalen. Bovendien is het subsidiebedrag dat wordt verstrekt substantieel genoeg om potentieel levensreddende keuzes kunnen maken over waar ze gaan wonen en zo hun gezinnen meer veiligheid te kunnen bieden.

Wilt u ook een bijdrage leveren? Dat kan via deze website https://www.lisabatiashvili-foundation.org/support-ukraine.

Tickets € 35 incl. een drankje voorafgaand aan het concert


Late Night Concert - Schaduwen van vergeten voorouders