Nieuws | 28 maart 2023

OPROEP - Amateurzangers gezocht voor Scratchconcert

Naast de vele internationale topmusici zijn dit jaar opnieuw amateurmusici welkom op het festival. Zo organiseren we dit jaar in samenwerking met Stichting Molto het Scratchconcert Opera Mis rond één van de sub-thema’s van dit festival: Vermomde opera. Hierbij doen wij een oproep aan amateurzangers m/v om mee te zingen in het projectkoor voor dit concert. 

OPROEP - Amateurzangers gezocht voor Scratchconcert

SCRATCHKOOR 
Voor het scratchkoor is het festival op zoek naar enthousiaste amateurzangers die binnen twee dagen onder leiding van dirigent Rick Schoonbeek en pianiste Andrea Vasi een ‘vermomde opera’ – de Opera Mis - willen instuderen en uitvoeren. Tijdens het concert zullen drie professionele topsolisten zich bij het koor voegen om de solo’s te zingen. Om thuis alvast voorpret te beleven, krijgen de deelnemers na inschrijving een link naar de digitale bladmuziek en alle ingezongen koorpartijen. Het is dus niet nodig om noten te kunnen lezen, iedereen kan thuis met de opnames hun eigen partij instuderen. 

OPERA MIS! 
De drie grote Italiaanse operacomponisten Verdi, Rossini en Puccini componeerden allen een mis. De één een Requiem, de ander een Messa di gloria en derde een Petite messe solennelle. Eén ding hebben deze stukken gemeen: het zijn opera’s in de kerk oftewel vermomde opera’s. De mooiste delen vormen samen een speciale Delft Chamber Music Festival ‘Mis’. Solisten zijn Charlotte Janssen (sopraan), Floriek Beelen (mezzosopraan) en Frank Dolphin Wong (bariton).

Kosten 
Deelnemers betalen € 50,-. Het festival zorgt voor koffie en thee. 

Repetities / concert
30 juli 2022 10:00 - 17:00 uur   repetitie                     
31 juli 2022 14:00 - 17:00 uur   repetitie                     
31 juli 2022 17:30 uur              generale repetitie       
31 juli 2022 19:00 uur              concert (locatie n.n.b.)
            
Aanmelden projectkoor 
Zangers m/v die willen meezingen, kunnen zich aanmelden door vóór 8 juli 2022 een mail te sturen naar scratch@delftmusicfestival.nl o.v.v. van hun naam, adres, postcode, mailadres en stemsoort (sopraan, alt, tenor, bas).