Nieuws | 20 juni 2021

Opmaatconcert 30 mei in Theater de Veste via livestream

Het Delft Chamber Music Festival presenteert jaarlijks in Theater de Veste het ‘Opmaatconcert’ waarin de artistiek leider van het festival een tipje van de sluier oplicht van het komende festivalprogramma. Dit jaar is het de beurt aan pianiste Nino Gvetadze, de nieuwe artistiek leider van het festival. Samen met het Belinfante Quartet geeft zij op 30 mei a.s. een zondagochtend- concert met prachtige muziek van Antonín Dvorák. Vanwege de coronamaatregelen zal het concert zonder publiek plaatsvinden en uitgezonden worden via een livestream. Het concert begint om 11:30 uur.

Opmaatconcert 30 mei in Theater de Veste via livestream

Sinds de zomer van 1997 komen jaarlijks internationale topmusici naar Delft om gedurende 10 dagen kamermuziek op het hoogste niveau te brengen tijdens het Delft Chamber Music Festival. Komende zomer belooft het een bijzondere editie te worden waarin artistiek leider Liza Ferschtman na 14 jaar afscheid neemt van het festival. Zij programmeert het eerste deel van het festival. Pianiste Nino Gvetadze volgt haar op en programmeert het tweede deel van het festival.

Als voorproefje verzorgt Nino Gvetadze op 30 mei het ‘Opmaatconcert’ in Theater de Veste. Zij speelt dan met het Belinfante Quartet het Piano Quintet Nr. 2 in A gr.t., Op. 81, B. 155 van Antonín Dvořák. Dit beroemde Pianokwintet op.81 behoort tot Dvoráks meest geliefde werken. Naast deze prachtige muziek zal Nino ook vertellen over de programmering van het komende festival.

Nino Gvetadze
De Georgische pianiste Nino Gvetadze is geboren en getogen in Tbilisi. Daar studeerde Nino bij Veronika Tumanishvili, Nodar Gabunia en Nana Khubutia. Na haar afstuderen verhuisde Nino naar Nederland om te studeren bij Paul Komen en Jan Wijn. Sinds 2008 speelt Nino samen met haar collega's Frederieke Saeijs en Maja Bogdanovic in een pianotrio. Nino leidt een actief internationaal muziekleven als solist en kamermusicus. Zij ontving verschillende prijzen, waaronder de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award in 2010. Nino is medeoprichter en artistiek directeur van het Naarden International Piano Festival. Zij is vanaf 2021 artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival.

Belinfante Quartet
Het Belinfante Quartet werd in 2016 opgericht en heeft sindsdien door heel Nederland en Europa opgetreden. Het kwartet bestaat uit Olivia Scheepers (viool), Fiona Robertson (viool), Sophie Vroegop (altviool) en Pau Marquès i Oleo (cello). Met hun naam eert het kwartet Frieda Belinfante, celliste en de eerste vrouwelijke dirigent in Europa.

Kaartverkoop
De tickets voor de livestream kosten € 10 en kunnen online gereserveerd worden via: www.theaterdeveste.nl.