Nieuws | 5 augustus 2020

Liza Ferschtman draagt in 2019 programmering voor 1 jaar over

Voor aanvang van het slotconcert van de 22eeditie van het Delft Chamber Music Festival maakte Liza Ferschtman, artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival, bekend dat zij in 2019 de programmering voor één jaar overdraagt aan bariton Thomas Oliemans. Na 12 jaar artistiek leiderschap van het festival last Ferschtman een pauzejaar in om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen. Ferschtman blijft als artistiek leider verbonden aan het festival. Het Delft Chamber Music Festival met gastprogrammeur Thomas Oliemans vindt plaats van 25 juli t/m 4 augustus 2019.

Liza Ferschtman draagt in 2019 programmering voor 1 jaar over

In nauwe samenspraak met het festivalbestuur is Thomas Oliemans bereid gevonden om de rol van gastprogrammeur op zich te nemen. Liza Ferschtman: ‘Thomas Oliemans heeft een mooie, brede kijk op muziek. Hij deelt de liefde voor het vervlechten van verschillende kunstvormen die elkaar kunnen inspireren. Daarnaast heeft hij een groot internationaal netwerk waarmee hij nieuwe musici naar Delft kan halen.

Oliemans zal zijn eigen stijl en vocale achtergrond mee laten spelen in de programmering, maar de kernwaardes en de opzet van het festival blijven ongewijzigd. De bezoekers kunnen in 2019 dan ook veel bekende onderdelen en gezichten verwachten. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat Thomas Oliemans een goed en interessant festival zal neerzetten. Zijn kennis en ervaring geeft ons het vertrouwen dat de continuïteit van het festival gewaarborgd is’, aldus bestuursvoorzitter Evert van den Bergh.

Thomas Oliemans over zijn benoeming: ‘Ik ben enorm vereerd dat ik gevraagd ben voor de functie van gastprogrammeur bij het Delft Chamber Music Festival. Ik verheug me erop om een mooie editie in de geest van Liza samen te stellen’.

Liza Ferschtman is sinds 2007 artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival. Zij volgde Isabelle van Keulen op die het festival in 1997 oprichtte. In 2019 zal Liza Ferschtman zich richten op haar concertpraktijk en de tijd nemen om andere festivals te bezoeken die gelijktijdig met het Delft Chamber Music Festival plaatsvinden. Daar kan zij haar netwerk van musici uitbreiden en nieuwe vergezichten vinden die ten goede komen aan haar festival in Delft.