Nieuws | 15 juli 2020

Gezocht: kinderen 6 - 12 jaar voor muziektheaterproductie

Voor de participatievoorstelling Willem, de opera is het Delft Chamber Music Festival op zoek naar kinderen uit Delft en omgeving van 6 t/m 12 jaar die willen meezingen en -spelen. Onder leiding van acteur Ton Meijer zullen de kinderen de voorstelling instuderen samen met enkele geweldige musici van het Nedpho en het Balletorkest. Gedurende drie dagen zal er deze zomer gerepeteerd worden en natuurlijk volgt dan de officiële uitvoering tijdens het Delft Chamber Music Festival op zaterdag 3 augustus in De Sigarenfabriek.

Gezocht: kinderen 6 - 12 jaar voor muziektheaterproductie

Jaarlijks programmeert het gerenommeerde Delft Chamber Music Festival een kindervoorstelling. Sinds enkele jaren is er ook de ‘meespeel- of participatievoorstelling’. Omdat dit jaar (opera-)zanger Thomas Oliemans gastprogrammeur is, is gekozen om een ‘opera’ in te studeren. Ton Meijer is een graag geziene acteur op het festival en samen met Marijje van Stralen (sopraan), Christina Scott Edelen (piano), Joanna Trzcionkowska (viool) en Evelien Prakke (cello) zal hij de muziek van o.a. Mozart, Bizet, Verdi, Wagner én van de Nederlandse componist Toek Numan met de kinderen instuderen. Ze onderzoeken wie Willem van Oranje was. Was hij een held? Hoe word je een held? En… wat is opera eigenlijk? Na de repetities is het natuurlijk tijd voor de première! Ouders, grootouders, broertjes, zusjes, buurjongens en -meisjes zijn zaterdag 3 augustus van harte welkom om Willem, de operate komen bewonderen in de Sigarenfabriek. 

Aanmelden
Kinderen die geïnteresseerd zijn hoeven geen instrument te spelen of heel goed te kunnen zingen. Er wordt ook geen auditie gedaan: iedereen tussen de 6 en 12 jaar die van muziek en toneel houdt, is welkom. 
Aanmelden kan tot 1 juli door het sturen van een mail naar publiciteit@delftmusicfestival.nl

De kosten bedragen € 40,- per kind. Kinderen die zich hebben aangemeld mogen gratis naar de voorstelling Be Mozart van Ton Meijer op 31 juli om 10:00 uur in de Sigarenfabriek. Na afloop kunnen zij dan kennis maken met Ton en de musici. (Ouders, broers en zusjes betalen gewoon € 12,50 entrée.)

Data en tijden
Woensdag 31 juli       10:00 – 11:00 uur      voorstelling Be Mozart & kennismaking   Sigarenfabriek
Donderdag 1 aug.      10:00 – 13:00 uur      repetitie                                                Sigarenfabriek
Vrijdag 2 aug.             10:00 – 13:00 uur      repetitie                                                Sigarenfabriek
Zaterdag 3 aug.         09:30 – 11:00 uur      generale repetitie                                  Sigarenfabriek
Zaterdag 3 aug.         11:00 – 12:00 uur      uitvoering                                              Sigarenfabriek