Nieuws | 26 juni 2019

Genomineerden voor Delft Chamber Music Award 2018 bekend

Tijdens het Delft Fringe Festival wordt voor het eerst de Delft Chamber Music Festival Award uitgereikt. De prijs bestaat uit een optreden tijdens het Delft Chamber Music Festival.

Genomineerden voor Delft Chamber Music Award 2018 bekend

Van donderdag 31 mei tot en met zondag 10 juni staat de Prinsenstad voor de achtste keer in het teken van onze samenwerkingspartner Delft Fringe Festival. Dit festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste en grootste theaterfestivals voor jonge makers in Nederland. De spannende combinatie van onverwachte locaties en ambitieus talent maakt het festival een must-see voor deze zomer.

Dit jaar reiken wij voor het eerst de Delft Chamber Music Festival Award uit. De winnaar van de mag een optreden tijdens het Delft Chamber Music Festival.

Genomineerd voor deze award zijn: 
Sassy met hun voorstelling De Eeuwige Bruidsmeisjes. De voorstelling bevat diverse solos en duetten uit verschillende tijd- en stijlperioden uit het klassieke (opera-) repertoire: van Mozart tot Wagner en van Gluck tot Saint-Saëns. Bovendien bevat de voorstelling een zelf-gecomponeerd duet over, wie kent het niet: Tinder! 

V I E R een jong acappella groep bestaande uit Lisa van Arend, Koosje Sekrève, Tom Verburg en Michiel Barendse. Hun passie voor samen zingen is ontstaan op de afdeling docent muziek van het conservatorium van Den Haag. Omdat hun stemmen zo goed bleken te mengen besloten ze verder te gaan als V I E R. Ze zingen o.a. eigen arrangementen waarvoor zij samen werken met arrangeurs als Paul van Maaswinkel, Jannum Kruidhof en Tim Quak. Het repertoire is breed, van klassiek tot jazz en van kleinkunst tot volksmuziek. 

DOT Quartet is een fris een veelzijdig strijkkwartet uit Rotterdam. Ze combineren de rijke klassieke traditie met hedendaagse stijlen en nieuwe technieken tot een unieke luisterervaring. In hun muziek is bijvoorbeeld jazz en wereldmuziek te horen, maar ook invloeden van rock en funk. Gustavo (Argentinië,), Chris (Griekenland), Isaac (België) en Iván (Spanje) spelen niet alleen bestaande stukken en arrangementen, maar componeren ook allen speciaal repertoire voor het kwartet met zijn vier eigenzinnige karakters. De leden van het kwartet, elk met een geheel verschillende muzikale achtergrond, zijn immers de 4 stukken van de DOT-puzzel die op het podium naadloos in elkaar valt.

Het Agathe Ensemble bestaat uit een internationale groep professionele musici. Deze talentvolle jonge strijkers zijn opgeleid tot het hoogste niveau. Hun passie voor kamermuziek willen ze met elkaar en met anderen delen. Hun klassieke repertoire is zeer uitgebreid. Veel van deze prachtige kamermuziek wordt maar zelden live uitgevoerd vanwege de uitzonderlijke bezettingen die daarvoor nodig zijn. Het Agathe Ensemble brengt alle soorten klassieke kamermuziek uit in verschillende bezettingen: van duos, trios… tot sextets en octets! 

De Delft Chamber Music Festival Award wordt op 10 juni uitgereikt.