Christina Pluhar is een Oostenrijkse theorbiste, harpiste en regisseur van het ensemble L'Arpeggiata. Na haar studies aan de Universiteit van Graz, erkende Christina haar passie voor oude muziek. Vanaf dat moment wijdde ze zich aan het spelen van de luit, de theorbe en de barokgitaar. Ze heeft haar kennis opgedaan aan het conservatorium van Den Haag en aan de Schola Cantorum Basiliensis. Haar leraren waren Toyohiko Satoh, Eugen Dombois, Hopkinson Smith, Paul O'Dette, Pat O'Brian en Jesper Bøje Christensen. Ze leerde de barokke Arpa Doppia spelen op de Scuola Civica di Milano met Mara Galassi.

In 1992 ontving ze als lid van het ensemble La Fenice de eerste prijs op het Festival voor oude muziek in Malmö. Sindsdien woont ze in Parijs en treedt ze op als solist en als basso continuospeler in de barokscene. Met haar ensemble L'Arpeggiata, opgericht in 2000, speelt ze op internationale festivals en maakt ze opnames.

Naast haar activiteiten als muzikant en ensembleleider, geeft Christina sinds 1999 barokharp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en geeft ze masterclasses aan de Universiteit van Graz.


Optredens Christina Pluhar

Christina Pluhar