Cellist Benjamin Kruithof  (1999) werd in Luxemburg in een familie van muzikanten geboren. Op 5-jarige leeftijd begon hij cello te studeren aan het “Conservatoire du Nord” bij Raju Vidali. De afgelopen jaren studeerde Benjamin bij Professoren als Mirel Iancovici (Conservatorium Maastricht), Katharina Deserno (Hfmt Koelen) en Maria Kliegel (Hfmt Koelen). Sinds 2017 is Benjamin student in de klas van Jens-Peter Maintz aan de Universiteit voor de Kunsten in Berlijn.

In november 2020 won Benjamin de eerste prijs, de publieksprijs en de Prijs voor de beste vertolking van de opdrachtcompositie in het Concours van de 'Cello Biënnale Amsterdam'’. Hij is ook prijswinnaar van het Pablo Casals Award in Spanje, Gabrielli concours in Berlijn, de Anne en Françoise Groben Grand Prix in Luxemburg, de Flame Competition in Parijs, de Leopold Bellan International Competition(Parijs) en de International Knopf Competition in Düsseldorf.

Benjamin is actief als solist en kamermusicus.   Hij trad op met orkesten als "Luxembourg Chamber Orchestra", "Nordwestdeutsche Philharmonie" Herford, "Luxembourg Philharmonic Orchestra" (OPL) en trad op in prestigieuze zalen zoals Changsha Concert Hall, Renmin University Hall, Guangzhou Opera House, Luxembourg Philharmonic, Cortot Hall  à in Parijs en Gasteig in München. In februari 2020 nam hij zijn eerste CD op met het orckest Nordwestdeutsche Philharmonie in Herford.

Benjamin bespeelt momenteel een kostbaar 18e-eeuws instrument gemaakt door de italiaanse vioolbouwer G.B. Guadagnini dat hem ter beschrikking gestellt word door de Berlijnse Universiteit voor de Kunsten.


Optredens Young Masters - Benjamin Kruithof

Young Masters - Benjamin Kruithof