Iris van Nuland kreeg eind 2008 haar eerste vioollessen op de muziekschool Muzelinck in Oss. Na het behalen van haar VWO-diploma startte ze met de opleiding klassiek viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij hoofdvakdocent Peter Brunt. Ze was daar concertmeester van het orkest met eerstejaars strijkers. Sinds september 2022 krijgt ze ook maandelijks les van Maria Milstein. 

In 2020 wint Iris de Nationale Finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours. In 2013 wint ze samen met celliste Emma van Schadewijk als Duo Decivo de Talentenjacht van het Concertgebouw Amsterdam. Ze trad op met het jeugdorkest van het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch en als concertmeester in het jeugdorkest van het Regionaal Symfonie Orkest Oss. Ze maakt onderdeel uit van o.a. Trio Iryano, het Otilka Kwartet en het Amsterdam Doktet.

Iris bespeelt een Nicolò Amati viool uit de 17e eeuw, in bruikleen gegeven door Ronald Hoogeveen, en haar strijkstok is een Duitse gouden strijkstok van Georg Walter Renz (Heinrich Knopf kopie uit 1930). 


Optredens Iris van Nuland

Iris van Nuland