Dagmar Korbar werd in 1999 geboren in Zagreb (Kroatië). Ze begon altviool te spelen toen ze vijf jaar oud was, waarmee ze de jongste altvioliste van Kroatië werd. In 2013 schreef ze zich al in aan de Academie voor Muziek in Zagreb, waar ze les kreeg in de klas van professor Milan Čunko. Momenteel studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam bij professor Nobuko Imai en professor Marjolein Dispa. Tijdens haar studie heeft ze talloze prijzen gewonnen op nationale en internationale concoursen. In september 2016 won ze de 2e prijs (er werd geen 1e prijs uitgereikt) tijdens de wedstrijd “Boris Papandopulo” in Zagreb. In november 2019 won ze de 1e prijs op het 6e Nationaal Altvioolconcours. Ze ontving ook de Dean's and Rector's Prize voor haar uitstekende prestaties als student aan de Universiteit van Zagreb.

Dagmar speelde in tal van orkesten, waaronder de Zagreb Solists, het Croatian Baroque Ensemble (HRBA), het Varaždin Chamber Orchestra en het Chamber Vocal Ensemble Antiphonus. Sinds 2015 maakt ze deel uit van het Crondes String Quartet, dat veel succes kende met zijn vele concerten in Duitsland, Kroatië, Polen, Nederland, Italië, Oostenrijk en Slovenië. Ze is ook lid van de ENSEMBLE ESPERANZA, die bestaat uit beursstudenten van de International Academy of Music in Liechtenstein.

In juni 2018 maakte ze haar debuut als soliste bij het Zagreb Philharmonic met het Altvioolconcert van William Walton in de Vatroslav Lisinski Concert Hall.

Ze heeft deelgenomen aan de zomercursussen in Grožnjan en aan de internationale cursussen voor barokmuziek "Aestas musica" in Varaždin. De afgelopen drie jaar is ze uitgenodigd om op te treden op het FESTIVAL NEXT GENERATION Bad Ragaz in Zwitserland.

De jonge altviolist heeft beurzen ontvangen van Jeunesses Musicales Duitsland en van de Internationale Zomeracademie van de mdw - Universiteit voor Muziek en uitvoerende kunsten Wenen. Ze ontvangt een studiebeurs van de International Academy of Music in Liechtenstein en neemt deel aan de intensieve muziekweken die daar worden gehouden.


Optredens Young Masters - Dagmar Korbar

Young Masters - Dagmar Korbar