Contrabassist Ying Lai Green, geboren in Cambridge, won beurzen waarmee ze kon studeren, zowel aan Chetham's School of Music in Manchester als aan de Royal Academy of Music in Londen, waar ze meerdere prijzen ontving en met de hoogste eer afstudeerde. Ying Lai vestigde zich in Nederland toen zij haar eerste orkestfunctie bij het Nederlands Philharmonisch Orkest kreeg. Sindsdien heeft ze genoten van het werken met een grote verscheidenheid aan symfonische en kamerorkesten over de hele wereld.

Naast haar intense orkestactiviteiten heeft Ying Lai als soliste opgetreden in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en is ze onlangs uitgenodigd voor de Nederlandse première van Errollyn Wallens Concerto Grosso voor viool, piano en contrabas op het Holland Festival in het Concertgebouw Amsterdam. Ying Lai is ook een veelgevraagd kamermusicus en treedt regelmatig op bij kamermuziekfestivals in heel Europa.

Ying Lai is momenteel aanvoerder contrabas van zowel het Rotterdams Philharmonisch Orkest als Amsterdam Sinfonietta. Daarnaast geeft ze graag les aan het Conservatorium van Amsterdam.


Optredens Ying Lai Green

Ying Lai Green