The Gesualdo Six is ​​een vocaal ensemble bestaande uit enkele van de beste jonge zangers uit het Verenigd Koninkrijk. Zij staan onder leiding van Owain Park. Sinds hun oprichting in maart 2014 heeft de groep meer dan zestig optredens gegeven in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. The Gesualdo Six trad op in vele festivals in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Polen, Jersey en Monaco. Het ensemble onderkent het belang van lesgeven en geven daarom regelmatig workshops voor koren en componisten. 

Terwijl ze zich aanvankelijk concentreerden op oude muziek, stralen de concertprogramma’s inmiddels een moderner repertoire uit en wordt renaissancepolyfonie vaak afgewisseld met werken van componisten zoals György Ligeti en Joanna Marsh.

In 2016 organiseerde The Gesualdo Six met succes de eerste compositiewedstrijd met 174 inzendingen uit de hele wereld. Het ensemble bracht begin 2018 hun debuutopname bij Hyperion Records uit; een album met Engelse renaissance-polyfonie met de titel English Motets.

Owain Park: dirigent
Guy James: countertenor
Alexander Chance: countertenor
Joseph Wicks: tenor
Gopal Kambo: tenor
Michael Craddock: bariton
Sam Mitchell: bas


Optredens The Gesualdo Six

The Gesualdo Six