Teunis van der Zwart is een van de toonaangevende hoornisten van zijn generatie. Hij is een erkende specialist en actief als solist, kamermuziekspeler en docent. Als hoornist maakte hij talloze concertreizen door grote delen van de wereld met toporkesten en kamermuziekgroepen, waaronder het Amsterdam Baroque Orchestra, Collegium Vocale Gent, Bach Collegium Japan en het Orkest van de Achttiende Eeuw, waarvan hij eerste hoornist is.
 
Teunis speelde onder dirigenten als Frans Brüggen, René Jacobs, Jos van Veldhoven, Hidemi Suzuki en Ivan Fischer. Als solist, docent en spreker maakte hij zijn opwachting in vele masterclasses, cursussen, concertseries en festivals in Europa, de Verenigde staten, Australië en Japan. 

Sinds enkele jaren is hij vooral actief als solist, docent en dirigent. In die laatste hoedanigheid leidde hij o.a. het Tallinn Baroque Orchestra, The Royal Windplayers, het Sweelinck Barokorkest, Salonorkest Musica d'Amore en het Arezzo Ensemble. Teunis is hoofdvakdocent aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Aan deze beide conservatoria dirigeert hij regelmatig de barokorkesten. 


Optredens Teunis van der Zwart

Teunis van der Zwart