De Georgische pianiste Tamta Magradze werd geboren in 1995 in Tbilisi, Georgië. Ze begon op 5-jarige leeftijd met piano spelen, onder begeleiding van haar grootmoeder - ook muzikant. Ze studeerde aan de Paliashvili Central Music School in Tbilisi (10 jaar talentenjacht). Ze behaalde haar bachelordiploma in 2017 onder begeleiding van emeritushoogleraar Edisher Rusishvili. Daarna vervolgde ze haar studie aan de Muziekuniversiteit Franz Liszt in Weimar Duitsland, waar ze in 2019 haar masterdiploma behaalde met de hoogste onderscheiding. Momenteel studeert Tamta in Weimar voor postdoctorale studies om het diploma Concertpianist te behalen.

Tamta's prestaties omvatten onder meer de hoofdprijs op de internationale muziekwedstrijd "Music Without Borders" die in 2012 in Litouwen werd gehouden. In 2012 werd ze ook laureaat van de Nationale Kamermuziekwedstrijd gewijd aan Haydn (Tbilisi, Georgië). Ze won de eerste plaats en een beurs om te studeren aan het Long Island Conservatoire in New York tijdens de internationale muziekwedstrijd in Stockholm, Zweden. In 2015 won ze de eerste prijs op het Nationaal pianoconcours gewijd aan Tengiz Amirejibi en nam ze de speciale prijs voor de beste uitvoering van het romantische stuk. In 2018 won ze de speciale prijs voor een bijzonder getalenteerde deelnemer aan het Liszt Concours (Weimar/Bayreuth). In 2017 en in 2019 won She Award en Scholarship op het gebied van muziek van DAAD. In 2020 ontving Tamta Magradze online publieksprijs op International Franz Liszt Competition in Utrecht. In 2021 werd ze laureaat van Canada International Piano Competition.

Tamta verscheen op vele podia in Europa en speelde met orkesten zoals Georgian Symphonietta, Georgian Symphonic Orchestra, Jena Phillarmonic Orchestra en anderen.


Optredens Young Masters - Tamta Magradze

Young Masters - Tamta Magradze