Pianiste Tamara Licheli studeerde af aan het Staatsconservatorium van Tbilisi bij professor Tengiz Amirejibi, heeft een proefperiode doorlopen aan de Academie van Santa-Cecilia in Rome bij Prof. Sergio Perticaroli (Italië) en in de Muziekacademie van München bij Prof. Gerhard Oppitz (Duitsland). Tamara is prijswinnaar van talrijke nationale en internationale concoursen.

Tamara treedt op als soliste en als lid van kamermuziekensembles en werkt samen met bekende musici. Ze geeft concerten in o.a. Georgië, de VS, Zuid-Afrika, Taiwan, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Engeland en Litouwen. Tamara is jurylid van verschillende nationale en internationale wedstrijden. Ze geeft daarnaast masterclasses in binnen- en buitenland.

Tamara speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Georgische klassieke muziek: ze is een eerste vertolker van veel belangrijke Georgische stukken. Ze is ook de schrijver van Tengiz Amirejibi – een boek over haar professor: de beroemde Georgische pianist en leraar Tengiz Amirejibi. En ze is oprichter en artistiek directeur van Tengiz Amirejibi International Music Festival and Piano Competition, directeur van de Stichting voor de Ontwikkeling van klassieke muziek. Ze is universitair hoofddocent van het Staatsconservatorium van Tbilisi.


Optredens Tamara Licheli

Tamara Licheli