Het Storioni Trio dat is opgericht in 1995 bestaat uit Bart van de Roer (piano), Wouter Vossen (viool) en Marc Vossen (cello). Het trio voert werken uit voor pianotrio, variërend van klassiek tot hedendaags, van Haydn tot Henze. Het trio is een vooraanstaand expert in het triple concerto repertoire (Beethoven, Casella, Juon, Martinu, Moor, Voříšek). Het Storioni Trio is driehoofdig artistiek directeur van het ‘Storioni Festival’ in Eindhoven, waarmee het ensemble zijn Brabantse oorsprong alle eer bewijst. Internationale topmusici, aanstormend talent en de leden van het Storioni Trio delen hier met elkaar het podium in telkens wisselende formaties. Het festival heeft zich internationaal op de kaart gezet door bijzondere programma’s, producties en wereldpremières. 

Het Storioni Trio heeft opdrachten gegeven aan componisten zoals Kevin Volans, David Lang, Peter-Jan Wagemans, Nico Muhly en Willem Jeths voor het schrijven van triple concerto die zij tevens in première hebben laten gaan. De repetities van het trio zijn even indringend als hun concerten en dienen beide om verder te gaan dan de muziek en het vertellen van het verhaal.

Het trio trad op op de grote podia in Europa en verschillende tours leidde het trio naar India, het Midden-Oosten, Australië, Taiwan, Japan en de Verenigde Staten.


Optredens Storioni Trio

Storioni Trio