Harpist Sivan Magen werd geboren in Jeruzalem en studeerde piano bij Benjamin Oren en Talma Cohen en de harp bij Irena Kaganovsky-Kessler aan de Jerusalem Academy for Music and Dance. Na het voltooien van zijn militaire dienst als "Outstanding Musician" in 2001, vervolgde hij zijn studie bij Germaine Lorenzini in Frankrijk en ging vervolgens aan de harples van Isabelle Moretti aan het Conservatorium van Parijs (CNSMDP) waar hij afstudeerde met een "Premier Prix". Hij heeft vervolgens een Master of Music-diploma behaald als student van Nancy Allen aan de Juilliard School. Hij woonde momenteel in New York City.  

Sivan heeft verschillende prijzen gewonnen. Hij is de enige Israëliër die ooit de internationale harpwedstrijd in Israël heeft gewonnen. Hij is ook de winnaar van de Pro Musicis International Award en werd in 2012 gekozen door een commissie onder leiding van Dame Mitsuko Uchida als winnaar van de Borletti-Buitoni Trust Award.  

Hij trad op als solist in de VS, Zuid-Amerika, Europa en Israël, met orkesten zoals het Israel Philharmonic, het Straatsburg Philharmonic, het Scottish Chamber Orchestra, de Jerusalem Symphony, de Sydney Symphony en het Vienna Chamber Orchestra. Afgezien van zijn activiteit als solist, is Sivaneen enthousiaste kamermusicus en trad hij op op internationale kamermuziekfestivals in samenwerking met kunstenaars als Nobuko Imai, Shmuel Ashkenazi, Gary Hoffman, Michel Letiec, Emmanuel Pahud, tenor Nicholas Phan, sopraan Susanna Phillips en leden van de Guarneri en Juilliard Quartets.  

Sivan is een van de oprichters van trio Tre Voci met fluitiste Marina Piccinini en violist Kim Kashkashian, met wie hij uitgebreid toerde in Europa en de VS, en heeft dit afgelopen seizoen uitgebracht tot grote lovende kritieken op een nieuwe CD voor ECM van muziek van Debussy, Gubaidulina en Takemitsu. Sivan is momenteel lid van de faculteit aan het Brooklyn College Conservatory of Music.


Optredens Sivan Magen

Sivan Magen