Sharon Kam is een van 's werelds toonaangevende klarinet solisten. Zij werkt al ruim 20 jaar met gerenommeerde orkesten in de Verenigde Staten, Europa en Japan.

Sharon is sinds het begin van haar carrière gefascineerd door Mozarts meesterwerken voor klarinet. Toen ze 16 jaar was, maakte ze met Mozarts Clarinet Concerto haar orkestdebuut bij het Israel Philharmonic Orchestra en Zubin Mehta. Een korte tijd later speelde ze Mozart’s klarinet kwintet met het Guarneri Strijkkwartet in Carnegie Hall in New York.

Als gepassioneerd kamermusicus werkt Sharon regelmatig met kunstenaars als Lars Vogt, Christian Tetzlaff, Enrico Pace, Daniel Müller-Schott en het Jerusalem Quartet. Ze is een frequente gast op festivals in bijvoorbeeld Sleeswijk-Holstein, Cork, Verbier en natuurlijk Delft. Als liefhebber van hedendaagse muziek, bracht Sharon veel werken in première waaronder Krzysztof Penderecki's Concerto en Quartet. Haar uitgebreide discografie is een bewijs van haar liefde voor verschillende muziek genres: van klassiek tot moderne muziek en jazz.


Optredens Sharon Kam

Sharon Kam