Sharat Chandra Srivastava is een Noord-Indiase klassieke violist en componist. Hij werd geboren in New Delhi en begon op 7-jarige leeftijd viool te leren van zijn grootvader, de beroemde Noord-Indiase violist Pt Joi Srivastava. Sharat ontving de National Scholarship van het Ministerie van Human Resources en Ontwikkeling van de regering van India. Hij verliet Parikrama in 1999 en begon de in Delhi gevestigde fusionband genaamd Mrigya. Hij is ook lid van het wereldmuziekkwartet India Alba.

Sharat doceerde van 1999 tot 2007 Indiase klassieke viool aan de Gandharva Mahavidyalaya in New Delhi. Hij heeft masterclasses gegeven aan de University of Edinburgh, Royal Scotland Academy of Music and Drama, University of Stratclythe, Glasgow, Schotland. Daarnaast gaf hij workshops aan de Universiteit van Winterthur, Zwitserland en Casa de la India, Valladolid, Spanje. Hij trad op op tal van festivals zoals Little Chilli Festival (Londen), Singapore Arts Festival, Edinburgh Fringe Festival en het Dubai Jazz Festival.

Sharat was van 2012 tot 2019 de festivaldirecteur van Strings of the World - een wereldmuziekfestival gewijd aan snaarinstrumenten.


Optredens Sharat Chandra Srivastava

Sharat Chandra Srivastava