Cellist Sebastian Klinger, geboren in München en opgegroeid in Spanje, kreeg zijn eerste cellolessen op 6-jarige leeftijd en studeerde bij Heinrich Schiff in Salzburg en Wenen, daarna bij Boris Pergamenschikow in Berlijn. Hij won prijzen op tal van nationale en internationale concoursen en won de Duitse Muziekwedstrijd in Berlijn in 2001.

Sebastian is een van de uitmuntende solisten en kamermusici van zijn generatie. Hij wordt geroemd om zijn warme toon en opperste muzikaliteit. Hij treedt internationaal op als solist met orkesten als het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Orquestra Gulbenkian, L'Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia en de Staatskapelle Weimar onder dirigenten als Mariss Jansons, Antoni Wit, Christoph Poppen, Michael Sanderling, Pedro Halffter, Constantin Trinks, Joseph Bastian, Joshua Weilerstein, Dominik Beykirch, Eugene Tzigane en Daniel Cohen.

Met zijn soloprogramma's en in kamermuziekensembles van topniveau, met o.a. Lang Lang, Lisa Batiashvili, Yo-Yo Ma, Gidon Kremer, Yuri Bashmet en Christian Gerhaher, geeft hij gastoptredens in de belangrijkste muziekcentra in Europa, Azië en de VS.


Optredens Sebastian Klinger

Sebastian Klinger